Vijesti
2. 3. 2024.

Kao u svim dosadašnjim izazovima, i u idućem mandatu bit ćemo odvažni i pouzdani, bit ćemo korak ispred svih drugih!

(VIDEO & PHOTO) 2 obljetnice HDZ-a: 34. rođendan u Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Andrej Plenković: Građani mogu biti sigurni - cijene struje i plina ostat će među najnižima u Europi! Pripremamo novi zaštitni paket, kojim će se kućanstvima opet subvencionirati energenti. Prvu mjeru iz tog paketa, koji ćemo uskoro predstaviti, već smo donijeli - do travnja 2025. produžili smo sniženu stopu PDV-a od 5% za prirodni plin, ogrjevni materijal i grijanje iz toplinskih stanica! Mjera je vrijedna 46 milijuna €. Ispunjavamo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“, a mnoga smo i premašili. Hrvati vide tko je pouzdan, a tko je - obmana.

I u Virovitici i u Slavonskom Brodu - kao neki dan u Varaždinu - vladala je sjajna, pobjednička atmosfera. HDZ je iznova demonstrirao snagu zajedništva!

Žele li Hrvati da se, kao u SDP-ovu mandatu, režu plaće i uništavaju radna mjesta? Ne, žele da primanja, BDP i zaposlenost nastave rasti!

Korak ispred drugih!

I ista, jednodušna poruka - Kao u svim dosadašnjim izazovima, i u 3. uzastopnom, povijesnom mandatu bit ćemo odlučni i pouzdani, bit ćemo korak ispred svih drugih!

Hrvati vide tko je tko; vide tko ostvaruje strateške ciljeve, povećava plaće, zaposlenost i BDP te štiti nacionalne interese, a tko u nedostatku programa, znanja i vizije - a u višku zavisti i ljubomore - samo podmeće klipove, laže, mrzi i ruši!

Ovakva oporba ništa drugo i nije u stanju. Neka se pripreme za novi poraz, a mnogi od njih i za odlazak u političku mirovinu!

PLENKOVIĆ: Čvrsto sam uvjeren da će nam hrvatski narod ponovno ukazati povjerenje!

Donosimo, objedinjeno, i ostale naglaske iz govora predsjednika Andreja Plenkovića na 34. obljetnicama osnutka HDZ-a u Virovitičko-podravske i Brodsko-posavskoj županiji:

Rast, razvoj, napredak

U svim smo izazovima bili odlučni i odvažni. Usprkos svim globalnim krizama, od one pandemijske do energetske, ispunjavali smo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“.

Očuvanje radnih mjesta, a potom i rekordno povećanje zaposlenosti! Kontinuirano podizanje plaća i ukidanje prireza - koji je toliko opterećivao hrvatske građane! BDP - u samom smo europskom vrhu po gospodarskom rastu!

Unatoč opstrukcijama SDP-a/MOST-a, LNG terminal i energetska neovisnost! Za 4 stupnja viši kreditni rejting! I dandanas subvencionirane cijene plina i struje te nezapamćeni paketi za zaštitu standarda - premda su iz oporbe tvrdili, prisjetimo se, da se radi o „sprženom novcu“!

Vrijednosti & emocije oko kojih se okupljamo

Uz ova ekonomska i socijalna postignuća, istodobno smo štitili i svoje narodnjačke vrijednosti, njegovali svoje emocije, modernizirali pobjedničku Hrvatsku vojsku.

Dok ga oni nazivaju „mafijaškim bossom“, mi čuvamo povijesnu istinu o presudnoj ulozi dr. Franje Tuđmana! Dok oni Zakon o hrvatskom jeziku nazivaju „kretenskim“, mi skrbimo o jeziku kao neodvojivom dijelu nacionalnog identiteta!

Novi oporbeni debakl i fijasko. Ili blamaža, svejedno. Ovakva oporba trebala bi sama sebe raspustiti!

Rafalei, borbena vozila Bradley i helikopteri Black Hawk! Cjeloviti Zakon o hrvatskim braniteljima i ispravljanje SDP-ovih nepravdi prema onima koji su najzaslužniji što danas živimo u demokraciji i slobodi!

Vraćanje Dana državnosti na 30. svibnja! Neradna nedjelja! To su vrijednosti, to su emocije oko kojih se okupljamo.

Izbor je - jednostavan!

U nadolazećoj kampanji imat ćemo sukob između neupitnih postignuća, činjenica i istine, s jedne strane, te oporbenih laži i rušilačkih nagona, s druge.

Pred Hrvatima je izbor: žele li da plaće nastave rasti, žele li da se zemlja i dalje ubrzano razvija uz pomoć golemih EU sredstava za koja smo se izborili?

Žele li i dalje one koji su izgradili Pelješki most i VC koridor, one koji im jamče sigurnost i stabilnost, koji su uveli Hrvatsku u Schengen i eurozonu, a uskoro i u OECD, koji podižu dječje vrtiće, bolnice, domove diljem zemlje?

Ili će se upustiti u proturazvojni eksperiment s 15-tak ljevičarskih, međusobno konfrontiranih stranaka? Čvrsto sam uvjeren da će nam hrvatski narod ponovno ukazati povjerenje!

A A A