Vijesti
29. 8. 2019.

U posjetu Varaždinskoj županiji: 4 projekta & Špancirfest

Gornji Kneginec, Vinica i Grad Baroka. Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Varaždinsku županiju i poručio: „Projekti koje sam obišao pokazuju da se kroz podršku naše Vlade, ulaganja lokalnih jedinica i korištenje EU sredstava stvaraju preduvjeti za bolji život i gospodarski razvoj tih sredina“.

Vatrogasni dom & dječji vrtić

Vrlo sadržajni posjet Plenković je započeo u Općini Gornji Kneginec, u kojoj je, prvo, obišao gradilište Vatrogasnog doma DVD-a, čiju izgradnju sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ukupna vrijednost projekta iznosi četiri milijuna kuna, a ove godine realizirat će se prva faza - vrijedna dva milijuna.

Potom je posjetio novi dječji vrtić „Bubamara“, koji je opremljen i u kojem je osiguran produženi boravak europskim novcem - s 2,6 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

1.500 zaposlenih u Poduzetničkoj zoni

Naš načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je da su još 1997. ustrojili Poduzetničku zonu na 170 hektara površine, u kojoj je danas više od 60 tvrtki i 1.500 zaposlenih, te da se ulagalo i u komunalnu i društvenu infrastrukturu.

Izrazivši zadovoljstvo viđenim, predsjednik Plenković zaključio je da ova općina ima zavidnu razinu razvijenosti te pohvalio njene napore u pripremi i provođenju mnogobrojnih projekata.

Podrška svakom korisnom projektu

Druga postaja - Vinica. Ministar državne imovine (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Mario Banožić uručio je načelniku Marijanu Kostanjevcu tabularnu ispravu kojom Općina Vinica upisuje pravo vlasništva nad zemljištem za izgradnju dječjeg igrališta.

Načelnik je zahvalio na prvoj darovanoj nekretnini te naglasio da je s ovom Vladom počeo i niz investicija na području Općine, od kojih su najvažnije revitalizacija Arboretuma i obnova dvorca Opeka, koji bi trebali postati Centar kompetencija u poljoprivredi.

- Mi smo tu da podržimo svaki korisni projekt - naglasio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

Jačanje kapaciteta Sveučilišta Sjever

Nakon Gornjeg Kneginca i Vinice, Plenković je boravak u Varaždinskoj županiji nastavio na Sveučilištu Sjever, kojem je Vlada - u svrhu jačanja prostornih i poslovnih kapaciteta za znanstveno-nastavne djelatnosti te podizanja studentskog standarda - darovala nekretninu, vrijednu 8.5 milijuna kuna, u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Varaždin na karti srednje Europe

Posjet je završio u ležernijem tonu - prošpancirao je Špancirfestom:

- Ovaj je festival ucrtao Varaždin na turističku i kulturnu kartu ne samo Hrvatske, već i srednje Europe.

A A A