Vijesti
11. 9. 2019.

Ponosne na imenovanje naše Dubravke Šuice za potpredsjednicu Europske komisije!

To je ujedno i potvrda međunarodnog ugleda RH te veliko priznanje cijeloj našoj zemlji i Vladi na čelu s predsjednikom Plenkovićem - zahvaljujući kojem je pitanje demografije i uključeno u Strateški program EU-a 2019-2024. Ponosne smo jer su se time otvorila vrata da pomognemo demografskoj revitalizaciji naše Domovine! - ističe se u priopćenju Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Prvi put u povijesti žena na čelu EK

Iznimno smo ponosne na imenovanje naše Dubravke Šuice za potpredsjednicu Europske komisije, ali i na činjenicu da novi kolegij EU povjerenika broji čak 13 žena te da je.

Gospođa Dubravka Šuica, kao zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu i potpredsjednica Žena Europske pučke stranke (EPP Women), uvijek je u središte svog djelovanja stavljala pitanje ravnopravnosti žena te se aktivno zauzimala za suzbijanje svake vrste nasilja, posebice nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kao predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, od srca čestitam dragoj Dubravki u ime svih naših članica i u svoje osobno ime te joj želim puno uspjeha na ovoj izuzetno važnoj dužnosti.

EU sredstva ZA demografsku revitalizaciju

Njezino imenovanje na dužnost potpredsjednice EK za demokraciju i demografiju ujedno je i potvrda međunarodnog ugleda koji uživa Republika Hrvatska te veliko priznanje cijeloj našoj zemlji i Vladi RH na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem - zahvaljujući kojem je ključno pitanje demografije i uključeno u Strateški program EU-a 2019-2024.

Ponosne smo jer su se time otvorila vrata da, uz europska sredstva kao dodanu vrijednost nacionalnim mjerama Vlade RH, pomognemo demografskoj revitalizaciji naše Domovine.

A A A