Vijesti
17. 9. 2019.

Jednodušna poruka: Prvo pobjeda naše Kolinde Grabar-Kitarović - Nije vrijeme za isticanje osobnih ambicija!

Jandroković: Fokusirati se na predsjedničke izbore i dotad ostaviti unutarstranačke aspiracije sa strane! Brkić: Ako smo sigurni u sebe, složni i uštimani - nitko ne može pobijediti HDZ! Čuljak: Maksimalna mobilizacija ZA novu izbornu pobjedu! Sanader: U svakoj organiziranoj stranci znaju se pravila - inače bi bio kaos! Bačić: Doći će vrlo brzo izbori u HDZ-u, tada će se svi moći kandidirati!

Gordan Jandroković (glavni tajnik HDZ-a): Predsjednički izbori - HDZ-ov prioritet broj 1!

Siguran sam u dobru volju i namjere stranačkih kolegica i kolega - da je svima stalo da Kolinda Grabar-Kitarović ponovno bude predsjednica. Siguran sam da će naše članice i članovi na najbolji mogući način sudjelovati u kampanji. Potrebno je fokusirati se na predsjedničke izbore, koji su sada ključni prioritet HDZ-a, a sa strane - dok ti izbori ne prođu - ostaviti unutarstranačke ambicije. Kada već pitate, ne isključujem mogućnost pojedinačnih „iskakanja“, no znat ćemo na njih odgovoriti.

Milijan Brkić (zamjenik predsjednika HDZ-a): Ako smo sigurni u sebe i složni - nema onog tko može pobijediti HDZ!

Uvijek sam se zalagao da sve probleme rješavamo za stolom političke obitelji te da si poruke, pitanja i odgovore ne šaljemo putem medija. To je neodgovorno i ne pridonosi zajedništvu HDZ-a. Treba spustiti loptu. Nije vrijeme sada isticati unutarstranačke kandidature, već se svi moramo fokusirati na pobjedu na predsjedničkim izborima. Ako ste sigurni u sebe, vjerujete u sebe i svoje, ako je stranka dobro uštimana, posložena i organizirana - nema onog tko može pobijediti HDZ!

Tomislav Čuljak (potpredsjednik HDZ-a): Učinit ćemo sve da se stranka maksimalno mobilizira!

Stranačko vodstvo utvrđuje prioritete djelovanja HDZ-a, a prioritet su nam predsjednički izbori. Napravit ćemo sve da se stranka maksimalno mobilizira i pridonese pobjedi naše kandidatkinje. Bilo bi normalno da svi članovi koordinirano istupaju u javnosti - oduvijek su postojala pravila o načinu istupanja. A ako netko teško krši Statut, postoje i sankcije, no vjerujem da su svi članovi dobronamjerni i da u ovoj fazi neće staviti svoje ambicije u prvi plan. Kad dođe vrijeme, Miro Kovač i svi ostali članovi mogu legitimno deklarirati svoje namjere i promicati ih u javnosti. 

Ante Sanader (politički tajnik HDZ-a): U svakoj organiziranoj stranci znaju se pravila - inače bi bio kaos!

Pravila igre 30 godina su poznata, u svakoj organiziranoj stranci znaju se pravila. Inače bi bio kaos. Naš primarni interes sada su predsjednički izbori. I Miri Kovaču i svima nama interes je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović. Svaka naša članica i član ima se pravo kandidirati, ali još nije vrijeme unutarstranačkih izbora.

Branko Bačić (predsj. Kluba zastupnika HDZ-a): Doći će vrlo brzo unutarstranački izbori, tada će se svi moći kandidirati!

Svaki član je pročitao Statut HDZ-a te se treba ponašati sukladno odlukama stranačkih tijela. U svakoj stranci tijekom kampanje mora postojati minimum kolegijalnosti - ne možete svojim istupima nanositi štetu vlastitoj predsjedničkoj kandidatkinji. Doći će vrlo brzo unutarstranački izbori, tada će moći nastupati kako misle da treba nastupati, kandidirat će se i iznijeti svoju viziju vođenja stranke, ali bi sada svatko od nas trebao zatomiti osobne ambicije u cilju pobjede Kolinde Grabar-Kitarović. Mislim da će svaki član koji doista želi dobro HDZ-u voditi računa o tome da pridonese pobjedi naše kandidatkinje i da ne stvaramo podjele u stranci.

 

A A A