Vijesti
19. 9. 2019.

Put centralizma, unitarizma i majorizacije koji je odabrala SDA neprihvatljiv je za Europu i Hrvate!

Naša zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko osudila je i odbacila Deklaraciju kojom SDA traži da se BiH preustroji u republiku građanskog tipa, bez entiteta i županija, a s vladavinom (bošnjačke) većine.

- Put centralizma, unitarizma i majorizacije koji je odabrala SDA protivna je i duhu rezolucija o BiH koje je donio EP velikom većinom glasova, predlažući srednji put između onoga unitarnog, koji traže Bakir Izetbegović i Željko Komšić, te onoga separatističkog, koji bi eventualno mogao tražiti Milorad Dodik - dodala je HDZ-ova eurozastupnica, i sama iz BiH.

Europski parlament za federalizaciju BiH

Europski parlament u svojim je rezolucijama - nastavila je - predložio federalizaciju BiH na primjeru europskih modela, u kojima su prava i volja svakog naroda zaštićeni:

- Belgijski, švicarski i slični modeli trebaju biti uzor. Pridružujem se pozivima Europske komisije za što brže formiranje Vijeća ministara BiH sukladno dogovoru političkih lidera triju konstitutivnih naroda.

Veliki uspjeh EPP-a i naših eurozastupnica - usvojena Rezolucija o BiH na načelima federalizma!

SAD & OHR OSUDILI DEKLARACIJU SDA

Sjedinjene Američke Države i Ured Visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (ORH) osudili su deklaraciju najveće bošnjačke stranke u BiH …

OHR i američko veleposlanstvo odbacili poziv na obnovu republike BiH

… a prije toga su je odbacili i ocijenili posve neprihvatljivom Hrvatski narodni sabor BiH i naš sestrinski HDZ BiH.

HNS o Programskoj deklaraciji SDA: Opasni ciljevi i smjer koji vodi rušenju temelja BiH

A A A