Vijesti
26. 9. 2019.

Snažni angažman Vlade omogućio je da 3. maj krene u novi početak - Slično rješenje tražimo i za Uljanik!

(VIDEO) Otvarajući današnju, 180. sjednicu Vlade, predsjednik Andrej Plenković osvrnuo se na aktualne teme u proteklom tjednu. Govorio je o izgradnji nove bolnice u Rijeci, dokapitalizaciji Croatia Airlinesa, obnovi proizvodnje u 3. maju, traženju rješenja za Uljanik, završetku radova na istočnoj zaobilaznici Vinkovaca...

U samom uvodu u sjednicu Vlade, predsjednik Vlade RH i HDZ-a izdvojio je početak radova na izgradnji nove bolnice na Sušaku u Rijeci, kazavši da se radi o poruci snažnog angažmana Vlade prema tom dijelu Hrvatske:

- Omogućit će se da svi pacijenti koji gravitiraju Rijeci, a radi se o 300.000 ljudi, imaju kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Obnova proizvodnje i očuvanje radnih mjesta u 3. maju & početak gradnje Nove bolnice u Rijeci!

Spas za riječko brodogradilište

Nakon prošlotjedne odluke Vlade o jamstvu za zaduženje 3. maju, jučer je kompletiran cijeli proces te riječko brodogradilište, zahvaljujući odlukama Vlade, kreće u novi početak i obnavlja proizvodnju. Predsjednik Plenković je dodao da se pritom nastavljaju aktivnosti u pronalasku strateškog partnera:

- Drago mi je da su i uprava i zaposlenici zadovoljni. Naš je plan da na tragu ovakvog modela tražimo rješenje i za Uljanik, vodeći računa i o radnicima i o Puli i o Istarskoj županiji.

I Vinkovačka obilaznica kroz Projekt Slavonija

Od ostalih aktivnosti izdvojio je okončanje radova na istočnoj zaobilaznici Vinkovaca. Riječ je o projektu vrijednom 120 milijuna kuna, koji je i započet i realiziran u mandatu ove Vlade.

Iz Vinkovaca: Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem već je uloženo 11 milijardi kuna!

STOP nasilju nad ženama i u obitelji!

Osvrnuo se potom i na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Zahvalivši resornim ministrima na predanom angažmanu, poručio je da Vlada odgovarajućim zakonskim izmjenama nastavlja s politikom pooštravanja sankcija za nasilje nad ženama i nasilje u obitelji.

Naša Vlada podigla je borbu protiv nasilja na višu razinu, a iz Hrvatske su upravo žene stupile na ključne EU dužnosti!

Plenković: Predano radimo na prevenciji i sankcioniranju nasilja!

Najveća investicija u povijesti Hrvatskih pošta

U Velikoj Gorici otvoren je novi sortirni centar Hrvatske pošte, a riječ je o najvećoj investiciji u povijesti toga društva - od 350 milijuna kuna!

Plenković je naglasio da se radi o sjajnom, modernom centru koji ide u korak s četvrtom industrijskom revolucijom i pozicionira Hrvatsku poštu na kvalitetniji način.

Plenković: Novi sortirni centar Hrvatske pošte za kvalitetnije usluge hrvatskim građanima i gospodarstvu

Financijska konsolidacija Croatia Airlinesa

Najavio je, na kraju uvodnog izlaganja, da će na današnjoj sjednici Vlada donijeti važne odluke o procesu dokapitalizacije Croatia Airlinesa.

Plenković: Strateško partnerstvo za razvoj i stabilnost poslovanja Croatia Airlinesa

- Šaljemo snažnu poruku našem nacionalnom avioprijevozniku, iznimno važnom za hrvatski turizam. Očekujemo da se kompanija konsolidira i da financijski bude spremna za nove iskorake, vodeći računa o partnerstvima koja su joj nužna - zaključio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

A A A