Vijesti
28. 9. 2019.

Predsjednica će pobijediti. Ona i HDZ!

Za RTL: Kolinda Grabar-Kitarović objavit će kandidaturu nakon što se vrati iz SAD-a. * GONG-ovi zahtjevi su promašeni. Glume nevladinu udrugu i vode difamacijsku kampanju, a uopće ne poznaju proceduru. * Više-manje uvijek isti akteri fabriciraju teme ne bi li se HDZ-u uoči predsjedničkih izbora bacilo malo papra i soli.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u Bruxellesu je razgovarao s novinarkom Damirom Gregoret za RTL Danas o pristupanju Hrvatske Schengenu, podmetanjima GONG-a, kao i ostalim aktualnim političkim temama.

Jasna Junckerova poruka

Prvo je prokomentirao izjavu slovenskog premijera Marjana Šareca da mu je „sumnjivo“ da je Hrvatska ispunila kriterije za ulazak u Schengen s obzirom na to da sa svim susjedima još ima otvorena granična pitanja:

- Naš je cilj bio ispuniti kriterije u svih osam zadanih područja. To smo i učinili. Predsjednik Jean-Claude Juncker jasno je najavio da će do kraja njegovog mandata Europska komisija usvojiti preporuku da RH treba ući u Schengen i uputiti je Europskom vijeću. Hrvatska će sigurno ući u Schengen, a problem granice riješit će se na drukčiji način jer je pitanje međunarodnog prava, a ne europskog, i ona se ne mogu miješati. Navedene izjave više govore o njima.

Juncker: Hrvatska treba postati punopravna članica Schengena

Glume nevladinu udrugu

Za zahtjeve SDP-a i njihove sekcije pod nazivom GONG da Dubravka Šuica objavi imovinsku karticu premijer je naglasio da su - promašene:

- Ta gospoda koja glume nevladinu udrugu vode političku akciju i difamacijsku kampanju, a da uopće ne poznaju proceduru. Poanta je upravo u tome. Gospođa Šuica je deklarirala sve što je trebala onome kome je to trebala. Njezin suprug je gotovo 50 godina pomorac, među ostalim i kapetan duge plovidbe.

Očekujem zeleno svjetlo za ulazak u Schengen! Orkestrirana podmetanja GONG-a & SDP-a ne mogu naštetiti Šuici!

Uostalom, Šuica je prošla Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta, koji je utvrdio da nema ničega spornog s njezinom imovinom, a imovinska kartica bit će objavljena na web stranici Europske komisije nakon što bude izabrana za potpredsjednicu - zaključio je Plenković na tu „temu“.

SDP preko svog satelita GONG-a kukavički opstruira Hrvatsku i pokušava srušiti njen ugled!

Redovita podmetanja na račun HDZ-a

 Na pitanje hoće li Lovro Kuščević na kraju ući u Odbor za zakonodavstvo Hrvatskog sabora, odgovorio je da je to stvar Kluba HDZ-a:

- Svaki saborski odbor bavi se zakonima. Ovo je još jedna od fabriciranih tema od više-manje istih aktera ne bi li se HDZ-u u kontekstu predsjedničkih i parlamentarnih izbora bacalo malo papra i soli.

Odbacio je pritom tvrdnje o „problemima“ u vladajućoj koaliciji:

- Suradnja je dobra: Da ste bili s nama na ručku, i sami biste to uvidjeli.

Upitan vidi li elemente kaznenog djela u izjavama čelnika SDSS-a Milorada Pupovca - a koje propituje i Državno odvjetništvo - napomenuo je da je apsolutno za slobodu govora:

- Svi moramo razumjeti da ograničavati nekome slobodu govora nije verzija Hrvatske i društva kakvog ga vidim 2019. godine.

Predsjednica puna energije

Osvrnuo se i na nadolazeće predsjedničke izbore za koje HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović još nije objavila službenu kandidaturu:

- Pitanje objave kandidature dio je naših stalnih konzultacija. Vidim da je predsjednica puna energije, objavit će kandidaturu nakon što se vrati iz SAD-a.

Rezultati jasno pokazuju koliko je naša Vlada uspješna - Pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović najbolja je za Hrvatsku!

Na pitanje bi li njezin eventualan poraz značio i njegov poraz, predsjednik HDZ-a i Vlade RH je kratko odgovorio:

- Predsjednica će pobijediti. Ona i HDZ!

A A A