Vijesti
30. 9. 2019.

Grlić Radman: Komšić ne predstavlja Hrvate u BiH & djeluje destabilizirajuće na konstitutivne narode i susjedne zemlje!

Komšić je zlouporabio UN. RH osuđuje sve totalitarne režime te i dalje snažno naglašava da on nije izabran voljom hrvatskog naroda. Uostalom, nije osudio deklaraciju SDA, koja proklamira unitarnu BiH - istaknuo je MVEP i član Središnjeg odbora HDZ-a Gordan Grlić Radman. izjavu toga ilegitimnog predstavnika Hrvata da se „u RH niječe genocid u razdoblju NDH“

Trenutačni predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić ustvrdio je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom Adamom Diengom u New Yorku da se u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju NDH počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici.

Komšić ide u krivom pravcu

- Komšić je zlouporabio UN-a budući da je iznosio vlastite stavove i nije imao suglasnost tročlanog Predsjedništva, što je uobičajena praksa. Hrvatska osuđuje sve totalitarne režime, a sve od prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kako i stoji u Ustavu RH, mi smo okrenuti budućnosti, pa nas čudi da se Komšić bavi prošlošću umjesto reformskim procesima, demokratskim vrijednostima i vladavinom prava. Onaj tko želi biti lider mora imati viziju budućnosti - osudio je Grlić Radman malicioznu izjavu toga ilegitimnog predstavnika Hrvata u BiH.

Svojim izjavama i ponašanjem Komšić ide u krivom pravcu - dodao je hrvatski MVEP:

- On djeluje destabilizirajuće ne samo na položaj sva tri konstitutivna naroda, nego i na susjedne zemlje. Komšić, međutim, nije osudio neprihvatljivu deklaraciju SDA, koja proklamira unitarnu BiH i majorizaciju. RH i dalje snažno naglašava da on nije izabran voljom hrvatskog naroda, što je protivno duhu i slovu Washingtonskog i Daytonskog sporazuma. On ne predstavlja hrvatski narod.

Cjelovita i europska BiH ravnopravnih naroda

RH od prvog dana podržava cjelovitu BiH s ravnopravnošću tri konstitutivna naroda i njenu europsku budućnost. Evo, u subotu sam posjetio Banju Luku, gdje su danas Hrvati malobrojni - za razliku od razdoblja prije rata, ali ondje Komšić još nije bio - zaključio je Grlić Radman.

A A A