Vijesti
9. 10. 2019.

Zahvaljujući mudrosti dr. Tuđmana & hrabrosti, žrtvi i snažnom otporu hrvatskog naroda obranili smo slobodu i neovisnost!

(PHOTO) Dan neovisnosti naša je stranka, kao i svake godine, dostojanstveno obilježila i u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu prvoga hrvatskog predsjednika te utemeljitelja HDZ-a i suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana.

U organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, u Velikom Trgovišću održana je svečana akademija na kojoj je posebni gost bio ministar vanjskih i europskih poslova & član Središnjeg odbora HDZ-a Gordan Grlić Radman.

U dupkom punoj dvorani Spomen-škole „Dr. Franjo Tuđman” poručio je da smo zahvaljujući volji i razboritosti prvoga hrvatskog predsjednika te hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja i otporu hrvatskog naroda obranili slobodu i neovisnost.

Tuđmanova vizija: Jaka Hrvatska u Europi i NATO-u

Grlić Radman u svom je obraćanju naglasio da članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i naše skorašnje predsjedanje EU-om nipošto nije slučajno:

- Jaka Hrvatska u razvijenoj Europi i sigurnom NATO-u bila je vizija upravo dr. Tuđmana. Mi, koji smo pod njegovim vodstvom ostvarili sve strateške vanjskopolitičke ciljeve - čime je RH stekla ugled, snagu, legitimnost i međunarodno pravno priznanje - danas smo ponosni da možemo za manje od tri mjeseca predsjedati EU-om. Što je bilo nezamislivo prije 30 godina kada je u naletu velikosrpske agresije prijetio čak i nestanak Hrvatske!

Zajedništvo i danas živi među nama!

Predsjednik zagorskog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Žarko Tušek podsjetio je - budući da se 8. listopada obilježava i Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije - na žrtvu koju su branitelji i njihove obitelji s područja Hrvatskog zagorja podnijeli za slobodnu i modernu hrvatsku državu:

- Zagorci su spremno prihvatili poziv predsjednika i vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana. Napustili su svoje sigurne domove i krenuli braniti Domovinu. Mnogi su, nažalost, položili svoje živote i zdravlje, a njihove obitelji svoje suze. S trajnom zahvalnosti prisjećajući se njihove žrtve, posebno naglašavam važnost zajedništva i sloge hrvatskog naroda u godinama borbe za samostalnost, kao i državničke mudrosti dr. Franje Tuđmana.

To zajedništvo i danas živi među nama, među svim ljudima koji uistinu vole hrvatsku domovinu. Oni koji je vole, uvijek će poticati slogu i promicati temeljne nacionalne vrijednosti te iznova stvarati zalog za modernu, prosperitetnu i uspješnu hrvatsku državu - zaključio je Tušek.

Svijeće kod rodne kuće dr. Tuđmana

Prije svečane akademije, ministar Grlić Radman u pratnji je Žarka Tušeka, predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Velikog Trgovišća Olivera Koradea i brojnih stranačkih koleg(ic)a posjetio rodnu kuću dr. Franje Tuđman i zapalio svijeću ispred spomenika prvome hrvatskom predsjedniku.

A A A