Vijesti
11. 10. 2019.

Iz Splita: Nema povratka na staro, na Milanovića & Lex Perković, na nesposobni & nazadni SDP!

Kako god se rasplela priča s neprimjerenim ultimatumima na koje, vrijedi ponoviti, ne pristajemo, u međuvremenu nastavljamo u istom tempu: vraćanjem 30. svibnja kao Dana državnosti ispravljamo nepravdu spram dr. Franje Tuđmana & napredujemo s dobrim ekonomskim trendovima, međunarodnim uspjesima i s, naravno, pripremama za predsjedničke izbore „od Prevlake pa do Dunava“.

Nacionalno vodstvo naše stranke tako se u Splitu, uoči utakmice Vatrenih, sastalo sa Županijskim odborom HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. I poruka je jednodušna: Zajedno, idemo po novi mandat predsjednice RH. Nema povratka na staro, na Milanovića & Lex Perković, na nesposobni SDP!

Predsjednik Andrej Plenković: Otkuda SDP-u obraz dijeliti lekcije!?!  

Tri godine odgovorno upravljamo državom i s pravom možemo reći da Hrvatska nije ista kao 2016. - da Hrvatsku mijenjamo nabolje. Naša su postignuća nedvojbena: od 100.000 radnih mjesta više nego na kraju SDP-ova katastrofalnog mandata do povećanja prosječne plaće za preko 800 kuna. SDP je smanjio plaće prosvjeti, a mi smo ih, samo dosad, podigli za 11.5%, nudeći i dodatno povećanje od 4%. I sada taj isti SDP ima obraza dijeliti nam lekcije!?!

Stoga i ove predsjedničke izbore moramo odigrati ozbiljno i angažirano. Ne samo kako bismo održali kontinuitet gospodarskih, vanjskopolitičkih i društvenih iskoraka koje činimo, nego i kako ta ekipa koja je već jednom pokazala koliko je nekompetentna ne bi došla u priliku vraćati našu zemlju na staro, na loše, na SDP!

Glavni tajnik Gordan Jandroković: SDP bi Hrvatsku htio vratiti natrag. Neće uspjeti!

Slijede nam vrlo važni izbori. Borimo se protiv opasnosti da Hrvatska otkliže ulijevo. SDP i ljevica bi htjeli mijenjati sliku Hrvatske, vratiti je u razdoblje 2011-2015. Tada su ukinuli pokroviteljstvo nad Bleiburgom, posvađali nas s civiliziranim svijetom zbog Lex Perković, radikalno smanjili obrambeni proračun, u nedostatku bilo kakvih uspjeha namjerno produbljivali nacionalne podjele i proizvodili sukobe.

Ta Hrvatska i ovu koju imamo danas nisu isto. Zoran Milanović i danas inzistira na opasnoj retorici „mi ili oni“. Neće uspjeti! Kada smo složni, HDZ je nepobjediva snaga!

Politički tajnik Ante Sanader: Nikada više ljevičar na Pantovčaku!

Naša je odgovornost golema. Borimo se za nastavak naše ispravne politike i za pobjedu naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. Poslije groznih iskustava s Mesićem i Josipovićem, koji su prokazivali Hrvatsku gdje god bi stigli, ne smijemo dopustiti da više ikada kandidat ljevice dospije na Pantovčak!

A A A