Vijesti
16. 10. 2019.

HDZ-ova Vlada: svakog dana 137 novih radnih mjesta! SDP-ova Vlada: svakog dana 26 radnih mjesta manje!

Nakon Izvješća o radu Vlade koje je predsjednik Plenković izložio pred Hrvatskim saborom, uslijedila su izlaganja klubova zastupnika. Branko Bačić se u ime HDZ-a osvrnuo na sva naša postignuća te katastrofalne rezultate SDP-ove Vlade i jalovu oporbu.

Nakon govora predsjednika Plenkovića u kojem je iznio sve što je napravljeno, a još više kada je najavio povećanje plaća od 6.12%, čini mi se da su pripremljeni govori Bernardića i Petrova bačeni te su oni dosta smušeno nastupili jer nisu znali što odgovoriti - poručio je Bačić.

Povećanje za 22%!

Osvrnuo se i na kontinuirano povećavanje plaća državnim i javnim službenicima u dosadašnjem dijelu mandata:

- Vlada je svim državnim i javnim službenicima povećala 11.5% osnovicu plaća. Ako dodamo učinak tri kruga porezne reforme, plaće su im u prosjeku porasle 17%, pa ako tome pridodamo i najavu predsjednika Plenkovića o novom rastu od 6.12%, onda će im država - kao poslodavac prema svojim zaposlenicima - u mandatu od 4 godine povećati plaću oko 22%. To je više nego što su plaće rasle u mandatu tri Vlade prije naše, što najbolje govori o uspješnosti, sposobnosti, reformskom kapacitetu i znanju ove Vlade.

Svakog dana 137 novih radnih mjesta

Zaključio je da će radije vjerovati egzaktnim brojkama, koje se mogu provjeriti, nego „dojmu“ koji ima oporba:

- U mandatu ove Vlade svakog je dana Hrvatska prosječno dobila 137 novih radnih mjesta! Dok je za vrijeme Milanovićeve Vlade 26 ljudi dnevno gubilo posao. Tada smo se bili strmoglavili na stopu nezaposlenosti od 18%, a danas je ona ispod - 9%! I taj podatak govori o reformskom kapacitetu Vlade i njenoj uspješnosti.

A A A