Vijesti
18. 10. 2019.

Nova blamaža SDP-a & Mosta - Za Kujundžićev opoziv skupili samo 48 glasova!

Bernardić & Grmoja, Maras & Petrov, Grbin & Strenja Linić, ponovno su u Hrvatskom saboru doživjeli - debakl. Očekivano. Nedostajalo im je čak 28 ruku da ostvare svoj udruženi naum - da se iskaže nepovjerenje ministru zdravstva.

„Prof. dr. sc. Milan Kujundžić predano radi na osiguranju kvalitete i dostupnosti zdravstvene zaštite. Ostat će stoga ministar u mojoj Vladi. Sigurno. Odbijam sve tvrdnje iz zahtjeva za njegovim opozivom“.

Kako je tijekom saborske rasprave i najavio predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, tako i bi.

Očekivano: novi oporbeni debakl

Nije donijeta odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva - konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Kujundžić je već drugi put „preživio“ udruženi nasrtaj Mosta & SDP-a. Skupili su čak manje glasova (5) nego prije godinu dana.

Oporba za Kujundžićev opoziv skupila samo 53 glasa! Plenkovićevo izvješće prihvaćeno glatkom većinom!

Jalne & jalove inicijative

Više je teško zbrajati koja je ovo po redu propala oporbena inicijativa o pokretanju opoziva nekog od naših ministara i Vlade u cjelini ili njihova odbačena interpelacija. Deveta? Dvanaesta? Trideseta? Sami su si krivi.

Nova blamaža Bernardića, Grbina & Marasa - Za svoju „interpelaciju“ uspjeli skupiti samo 27 glasova!

Novi debakl Bernardića & Marasa! Uspjeli skupiti samo 43 glasa za interpelaciju o zrakoplovima!

(Ne)ozbiljnost oporbe

Vrijedi izdvojiti još dvije činjenice. Prva - da je Kujundžić dobio podršku 79 zastupnika, što svjedoči o čvrstoći parlamentarne većine, ma koliko god iz jalne, jadne i jalove oporbe „najavljivali“ njen raspad.

Druga - da je glasovanju pristupilo samo 127 zastupnika, što dovoljno govori koliko je ostatak oporbe ozbiljno doživio još jedan luzerski manevar Mosta & SDP-a, braće po agresiji i demagogiji.

Prihvaćeno Plenkovićevo izvješće

I Godišnje izvješće o radu Vlade RH, koje je predsjednik Plenković ove srijede podnio Hrvatskom saboru, prošlo je - glatko. Od 134 zastupnika koji su pristupili glasovanju, ZA ih je bilo (također) 79, a PROTIV - 55.

Godina podizanja životnog standarda, stvaranja radnih mjesta, ubrzanog razvoja & ostvarivanja nacionalnih interesa!

Sjaj & bijeda oporbe

Čestitamo oporbi, nedostajala im je „samo“ 21 ruka! Ali ostaje pitanje: zašto u sabornici nije bilo 15-ak njihovih zastupnika?

Što reći nego - sjaj & bijeda oporbe.

Uz samo Izvješće, zastupnici su podržali i mjere Vlade koje su u njemu iznesene. Taj zaključak su predložili klubovi vladajuće većine.

S predloženim rastom osnovice od 6.12%, plaće bi se povećale za više od 20% u mandatu jedne Vlade. Zar je to razlog za štrajk?

KUJUNDŽIĆ: HVALA OPORBI!

Hvala Mostu & SDP-u što su mi omogućili da u raspravi iznesem rezultate u svom resoru. Godine 2015. u zdravstvenom sustavu radilo je 14.400 liječnika, a sada ih je oko 15.300. A medicinske sestre? U mandatu SDP-a, radilo ih je 29.000, a sada ih je - 31.000!

Glede plaća: srednja stručna sprema, s noćnim dežurstvima, imala je 2015. u prosjeku 5.800 kuna, a sada - 6.700! Viša i visoka stručna sprema 2015. imala je 6.500, a danas - 7.300. Dodajmo da sada i sestre i liječnici imaju regrese i božićnice, koje su im ukinuli SDP-ovci, predvođeni „uspješnim“ Zoranom Milanovićem.

HDZ - rast plaća! SDP - kresanje plaća!

Ova Vlada nije čekala kraj mandata, nego je na početku, 1. siječnja 2017. godine, plaće povećala za 2%, a otad ih je povećavala u nizu do sadašnjih 18%. Dakle, i sestrama i liječnicima smo povećali plaće za 18%, a u SDP-ovo su vrijeme bile - smanjene.

Tadašnji ministar napravio je i najsramniji čin u povijesti svjetske medicine, čin kojem se smije cijeli svijet - liječnicima je ukinuo reprezentativnost i time mogućnost pregovaranja o svojim pravima.

Povukli smo 100% EU sredstava i uložili ih u bolnice! Ni za lipu nismo zadužili zdravstvo, a naslijedili smo dug od 8 mlrd. kn!

A A A