Vijesti
23. 10. 2019.

Schengen - Priznanje predanom radu naše Vlade & potvrda da hrvatska policija čvrsto štiti granicu!

I naši zastupnici u Europskom parlamentu komentirali su odluku kojom je Europska komisija dala našoj zemlji zeleno svjetlo za ulazak u schengenski prostor. Uglas poručuju: Veliki je to uspjeh za cijelu Hrvatsku!

Dubravka Šuica (voditeljica HDZ/EPP delegacije u EP-u): Plod predanog rada naše Vlade

Ovo je uistinu veliki uspjeh za Hrvatsku! Pozitivna odluka Europske komisije rezultat je predanog rada naše Vlade na čelu s predsjednikom Plenkovićem te ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji su od početka ulazak RH u Schengen stavili na sami vrh političkih prioriteta. U EP-u se naša delegacija ustrajno i konzekventno zalagala za pristup Schengenu. Iznimno me veseli što je Komisija Jean-Claudea Junckera prepoznala sve naše napore i dala nam zeleno svjetlo za Schengen!

Karlo Ressler: Potvrda da čvrsto štitimo hrvatsku & EU granicu

Zahvaljujući kvalitetnim pripremama u prošle tri godine i čvrstoj, puno boljoj zaštiti hrvatske granice - koja je i najduža kopnena granica Europske unije - RH je danas spremna za Schengen. Pristupanje će hrvatskim građanima osigurati da u potpunosti koriste slobodu kretanja, kao jedno od najvećih postignuća EU-a!

Željana Zovko: Čestitke Vladi & hrvatskim policajcima

Čestitam našoj Vladi i, prije svega, policijskim snagama koje daju sve od sebe kako bi zaštitile naše europske vanjske granice!

Dr. sc. Tomislav Sokol: Priznanje našim ustrajnim naporima

Pozdravljamo odluku Komisije, njeno zeleno svjetlo priznanje je naporima naše, HDZ-ove Vlade koja je u zadnje tri godine obavila golemi posao na ispunjavanju kriterija za ulazak u schengenski prostor.

ODBACITI NEUTEMELJENE POLITIČKE PRITISKE! 

Jutro prije „pravorijeka“ da je RH ispunila sve kriterije za ulazak u Schengen, zastupnik Karlo Ressler na plenarnoj je sjednici Europskog parlamenta, zauzimajući se za hrvatske nacionalne interese, apelirao da Europska komisija ne podlegne neutemeljenim političkim pritiscima, nego da odluku donese objektivno, u skladu s činjenicama. „Hrvatska je spremna za Schengen!“.

Pogledajte & poslušajte!

 

A A A