Vijesti
25. 10. 2019.

Isključiva, socijalno neosjetljiva Ikić Baniček vrijeđa osobe s invaliditetom, dokazano laže & sprda se s državnim institucijama!

(VIDEO) Sisački HDZ obratio se javnosti nakon što je sinoć RTL-ova „Potraga“ objavila sablažnjivu prepisku „znamenite“ SDP-ove gradonačelnice, iz koje se vidi da ona kršenjem zakona, nepoštivanjem odluka državnih institucija, manipuliranjem službenim dokumentima i korištenjem poluga moći pokušava uništiti sisački Hokejski klub Siscia.

Prenosimo ključne poruke predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Siska mag. iur. Ivana Celjaka s izvanredne konferencije za medije o skandaloznoj korespondenciji Kristine Ikić Baniček, iz koje je razvidno i to da gradom „drma“ njezin suprug Darko Baniček. Nema nikakvu dužnost ni izborni legitimitet, ali je, naravno, član SDP-a,

Celjak: SDP-ova Kristina Ikić Baniček je isključiva, socijalno neosjetljiva i diktatorski nastrojena gradonačelnica

Prikriva dokumente, laže, potiče podjele

Gradonačelnica koja prikriva dokumente, javno i nedvojbeno dokazano govori neistinu, omalovažava osobe s invaliditetom, sprda se državnim institucijama, ne poštuje njihove odluke, dopušta suprugu uvid u službene dokumente Športsko-rekreacijskog centra, ustanove u vlasništvu Grada Siska, kreatorica je podjela u društvu i uzrok gubitka povjerenja građana u učinkoviti pravni sustav.

Tko je „gospodar Siska“ Darko Baniček?!

A tko je Darko Baniček? Samo zato što je suprug gradonačelnice uzima si pravo naređivati ravnatelju Športsko-rekreacijskog centra! I to da kažnjava zaposlenice! Baniček nema izborni legitimitet, nije zaposlenik ŠRC-a i nema pravo naređivati nikome u gradskom sustavu! Pitamo se naređuje li suprug gradonačelnice i ostalim ravnateljima, direktorima, pročelnicima… možda u ime Grada čak i dogovara poslove?

Poslije HTV-a, željeli cenzurirati i RTL!

Ono što sigurno znamo jest to da su Darko Baniček (SDP) i jedan njegov prijatelj pokušali spriječiti prilog u emisiji „Potraga“, ali im pri tome umišljena politička moć nije koristila. Ali ni to nas ne čudi - jer je prošle godine gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zabranila novinaru HTV-a izvještavanje sa sjednice Gradskog vijeća Grada Siska.

Nije čudo da zbog takvog ponašanja pojedinih političara, a očito i njihovih supruga, građani pružaju otpor i izražavaju gađenje prema politici i svemu što se u našem gradu događa.

Vrijeđa osobe s invaliditetom!

Neviđeno je i skandalozno da gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u službenoj komunikaciji piše da su naši sugrađani, članovi HK Siscije, idioti i invalidi, da iskazuje prijezir prema njima. Isključiva, socijalno neosjetljiva i diktatorski nastrojena gradonačelnica u pokušaju vrijeđanja članova HK Siscije povrijedila je i osobe s invaliditetom.

Sada je kristalno jasno dokazano da hokejski klub Siscia ne smije koristiti termine u Ledenoj dvorani isključivo voljom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njezinog supruga.

Ne znamo što je strašnije!

Ne znamo što je strašnije, socijalna neosjetljivost gradonačelnice koja bi trebala voditi jednaku brigu o svim građanima, prikrivanje ugovora koji dokazuje da upravo Kristina Ikić Baniček brani HK Sisciji korištenje Ledene dvorane Zibel ili opravdavanje vlastitog supruga da raspolaže službenim dokumentima i da izdaje naredbe ravnatelju ŠRC-a.

Nakon jučerašnjeg priloga u RTL-ovoj emisiji Potraga, imamo saznanja da je ovim mailovima i dokumentima otvorena „Pandorina kutija“ i da ćemo saznati za još mnoge nemoralne i nezakonite radnje vezane uz rad Kristine Ikić Baniček.

A A A