Vijesti
7. 11. 2019.

Kolega Bulj, prema Vašoj logici Hrvatska bi trebala izaći iz UN-a zato što je i Srbija članica!?!

(VIDEO) Nemojte kontinuirano obmanjivati javnost! U Saboru će se održati samo Predsjedništvo i Skupština EPP-a, a Kongres u Areni - gdje će se okupiti oko 2.000 delegata i 40 visokih državnih dužnosnika, od čega 10 premijera. Pa što bi Vučić sve dao da se tako veliki skup održi u Beogradu! Zar biste htjeli da se Srbija time može hvaliti?! Molim Vas, nemojte provincijalizirati Hrvatsku - poručio je Gordan Jandroković Mostovu zastupniku Miri Bulju.

Odbacujemo neistine N1 televizije da Aleksandar Vučić drži govor u Hrvatskom saboru

Sve je počelo tako što je Bulj - u već dobro znanoj podmetačkoj maniri - i prije predstavljanja proračuna za 2020. ustvrdio da članovi Predsjedništva Hrvatskog sabora „nisu imali dovoljno informacija“ o prijedlogu o iznajmljivanju prostorija Europskoj pučkoj stranci.

Proračun za 2020. omogućava daljnje povećanje plaća i zaposlenosti, bolji standard, zdravi i održivi rast & veća ulaganja!

Naravno, Mostov „bombarder“ je lagao, jer itekako zna da je Mostov potpredsjednik Sabora Božo Petrov bio suzdržan prilikom glasovanje. Dakle, nije se protivio, a kamoli bunio.

Još jedno dezinformiranje javnosti

- Nije istina, kolega Bulj, da Predsjedništvo Sabora nije bilo jasno upoznato sa sadržajem prijedloga. Iz zapisnika se jako dobro vidi da su svi sve znali, a vidi se i kako su glasovali. Nemojte dezinformirati hrvatsku javnost da je išta bilo sporno - uzvratio mu je predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a.

Buljeva logika u korist Beograda

Jandroković je potom opetovao da će Aleksandar Vučić, ako i dođe u Zagreb, biti u Areni, a ne u Saboru - kako su to Bulj i slični podvaljivali. Ali je i napomenuo:

- Prema Vašoj logici, Hrvatska bi trebala izaći iz UN-a zato što je i Srbija članica te svjetske organizacije!?! Trebamo li zbog mogućeg dolaska jednoga pridruženog člana EPP-a ne organizirati ovako veliki događaj? Pa što bi Vučić sve dao da se Kongres EPP-a održi u Beogradu! Zar biste Vi htjeli da se Srbija time može hvaliti?! Molim Vas, nemojte provincijalizirati Hrvatsku. U Zagreb dolaze visoki dužnosnici iz 40 zemalja, od čega 10 europskih premijera. A Vučićeva stranka, ponavljam, nije punopravna članica EPP-a, nego samo pridružena. Molim Vas, nemojte kontinuirano obmanjivati javnost! Ni Vi ni dio medija nastojeći baciti ljagu na Sabor!

U Sabor mogu i druge grupacije

Jandroković je dodao da u Hrvatskom saboru svoje sastanke mogu održati i socijalisti, liberali, zeleni i sve ostale političke grupacije iz Europskog parlamenta, a ne samo EPP:

- Hrvatski sabor nema, poput nekih parlamenata, nijednu drugu veliku dvoranu koja bi mogla primiti 140 izaslanika. Stoga će se Skupština EPP-a održati u sabornici - jer drugdje i ne može - a sjednica Predsjedništva, manjeg tijela EPP-a, u drugoj, manjoj dvorani. Kongres se pak održava u Areni. Eto, kolega Bulj, sada imate sve informacije.

NEODGOJENI MARAS ZARADIO ZABRANU GOVORA

Tijekom današnje rasprave ni mnogi drugi oporbenjaci nisu se mogli suzdržati od nepristojnog ponašanja i kršenja Poslovnika. Nakon već puno puta viđenog cirkusa SDP-ova Gordana Marasa i dvije zarađene opomene, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zamolio ga je da sjedne na svoje mjesto kako bi Sabor mogao nastaviti s radom. Međutim, Maras to nije učinio te je zaradio i treću opomenu, zabranu govora i danas i u petak, a skoro je morala reagirati i saborska straža.

- Kolega Maras, trenutačno govori ministar financija i izvolite sjednite na svoje mjesto. Vrlo ste nepristojni i neodgojeni. Sada molim stražu da udalji kolegu Marasa iz sabornice.

Maras se u tom trenutku ipak odlučio sam napustiti sabornicu, dok mu je predsjednik Sabora poručio:

- Ionako Vas nitko ne bi iznosio vani jer ste preteški.

 

A A A