Vijesti
8. 11. 2019.

Prvi put u povijesti premašeno 20 mil. turističkih dolazaka i 107 mil. noćenja! Gdje je sada „ekspert“ Bernardić?!

Novi turistički rekordi! Prema podacima sustava eVisitor, na današnji je dan ostvareno 20.013.805 dolazaka (+5%) i 107.031.617 noćenja (+2%). A do kraja godine još ima podosta dana! Hoće li se sada javiti „stručnjak“ Bernardić, koji je ljetos maliciozno najavljivao „slom hrvatskog turizma“. Normalno, neće!

Hrvatski turizam doživio je procvat zadnjih nekoliko godina & doista postao generator gospodarskog razvoja. Naša Vlada vodi odgovorni i održivi turizam - i to se i vidi! Čestitam svim turističkim dionicima na povijesnom rezultatu! - poručio je ministar turizma i član Središnjeg odbora HDZ-a Gari Cappelli.

Nastavljamo jačati hrvatski turizam

Dodao je da je povijesni rezultat potvrda kvalitetne sinergije javnog i privatnog sektora - bez koje ovakav uspjeh ne bi niti bio moguć.

- Naša je Vlada svjesna važnosti koju turizam ima i zato kontinuirano jačamo njegovu konkurentnost kako bi i u budućnosti hrvatski turizam bio primjer kvalitete i uspjeha. Vjerujem da će ovaj rekord biti motivacija svima da nastavimo dalje graditi i činiti hrvatski turizam još boljim.

A A A