Vijesti
20. 12. 2019.

6 zajednica HDZ-a zajedno ZA predsjednicu: Kolinda Grabar-Kitarović najbolji je izbor za Hrvatsku!

(VIDEO) Akademska zajednica, naše „Katarine“, utemeljitelji, hrvatski branitelji, Mladež & poduzetnici i obrtnici - sve zajednice HDZ-a na zajedničkoj su novinskoj konferenciji u Središnjici dale punu potporu sadašnjoj i budućoj predsjednici RH.

Redom su to učinili predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general-bojnik Miljenko Filipović, predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, predsjednik Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“ akademik Ivica Kostović te predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević.

Donosimo njihove ključne poruke i snimke izlaganja:

Ponosne što je HDZ dao prvu predsjednicu!

Nada Murganić: Kolinda Grabar-Kitarović je obrazovana žena s bogatom političkom i profesionalnom karijerom - izuzetno smo ponosne što je upravo HDZ iznjedrio prvu predsjednicu RH! Ona je i izuzetno hrabra žena koja je od prvoga dana svog mandata napadana s ciljem da se obezvrijede njezini uspjesi. HDZ i naša Zajednica čvrsto stoje uz nju!

Želimo nastavak Tuđmanove politike!

Mario Kapulica: Hrvatskoj treba nastavak politike koja donosi rezultate. Nakon dr. Tuđmana, Kolinda Grabar-Kitarović je prva predsjednica koju je iznjedrilo ono biračko tijelo koje se s hrvatskom državom i njezinim interesima najviše identificira. Stajalište utemeljitelja je jasno. Ljudi koji su sudjelovali u stvaranju države žele predsjednika koji će taj sustav graditi, a ne razgrađivati. Nema većeg apsurda nego pozivati se na Tuđmana i tuđmanizam s pozicija koje nikada nisu bile dijelom Tuđmanove politike. HDZ čuva Tuđmanovu poziciju desnog centra, sve ostalo su podvale.

Vratili smo dignitet Domovinskom ratu & dostojanstvo hrvatskim braniteljima!

General-bojnik Miljenko Filipović: Za vrijeme mandata Kolinde Grabar-Kitarović donijeli smo jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji! Vratili smo Hrvatsku vojsku u Sinj, Ploče, Varaždin, Pulu i herojski grad Vukovar! Predsjednica je vratila dignitet Domovinskom ratu, vratila je dostojanstvo hrvatskim braniteljima! Zato izaberimo nju, najbolju kandidatkinju za predsjednicu i vrhovnu zapovjednicu!

Najbolji izbor za mlade!

Ivan Vidiš: Naša je predsjednica cijelo vrijeme imala sluha za mlade, osnovala je Vijeće za mlade i jako se angažirala na pitanju svih pitanja - demografiji. Želimo predsjednicu koja je konstruktivna, koja širi optimizam i na koju se možemo ponositi! Kolinda Grabar-Kitarović najbolji je izbor za mlade!

Potpora sveučilištima & znanstvenim institucijama!

Akademik Ivica Kostović: Predsjednica je svojom potporom sveučilištima i znanstvenim institucijama u dosadašnjem mandatu odlično zastupala temelj razvitka Hrvatske! Sigurni smo da će se i dalje aktivno zalagati da se izdvajanja za znanost i obrazovanje povećaju!

ZA najbolju hrvatsku gospodarsku diplomatkinju!

Domagoj Ivan Milošević: Kolinda Grabar-Kitarović snažno je podupirala hrvatsko poduzetništvo, posebice male i srednje poduzetnike i obrtnike. Prije 5 godina obećala je da će biti hrvatska gospodarska diplomatkinja - i to je obećanje ispunila! Sigurni smo da će taj posao uspješno obavljati i idućih 5 godina! Ima našu snažnu potporu!

A A A