Vijesti
30. 12. 2019.

Potpuna mobilizacija HDZ-a i maksimalna potpora Kolindi Grabar-Kitarović za pobjedu 5. siječnja!

(VIDEO) Predsjednica ima konkretna postignuća iza sebe i kvalitetan program, za razliku od SDP-ova kandidata koji nema nikakve rezultate, a čak se i hvali time da nema program! Osim toga, Milanović svjesno laže, kao što laže i Bernardić! - poručio je Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Izjavu predsjednika HDZ-a i Vlade RH možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SJEDNICAMA

Završili smo i s posljednjom sjednicom Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ovoj kalendarskoj godini. Tema - dogovor o potpunoj mobilizaciji svih stranačkih organizacija diljem Hrvatske kako bismo ostvarili pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora 5. siječnja. Dakle, jedinstvena, maksimalna i angažirana potpora Kolindi Grabar-Kitarović.

Pozivam na okupljanje kakvo je bilo 1990. s dr. Franjom Tuđmanom!

O MILANOVIĆEVIM LAŽIMA

Pitate me za Milanovićevu fotomontažu s tri prsta? Zašto me ne pitate koliko sam puta do sada vidio fotomontaže na svoj račun?! U ovih nekoliko godina neprekidno sam izložen i negativnoj kampanji i lažima od sadašnjeg kandidata SDP-a. Sve što je o meni izgovorio je - laž! Od 2016. iznosi laži koje potom preuzimaju pojedini akteri na krajnjoj desnici. Evo, i njegova zadnja izjava da imam „loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu“ - čovjek laže! Netko tko pretendira biti predsjednik države ne bi smio izgovarati takve laži.

Hrvatska će izabrati predsjednicu koja ima mnogobrojne uspjehe iza sebe, a ne kandidata s lošim rezultatima!

O BERNARDIĆEVIM LAŽIMA

Bernardićeve stalno ponavljane teze o „korupciji“ ove vlasti ne stoje, isto tako su lažne. Odlučno ih odbacujem! Razgovarajte s policijom, DORH-om i USKOK-om, pitajte ih pokušava li itko ikada utjecati na njihov rad. I on laže - poput kandidata SDP-a.

Naša Vlada u cijelosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela, koja borbu protiv korupcije vode samostalno, profesionalno i bez utjecaja bilo koje političke razine vlasti. Donijeli smo Zakon o zviždačima i antikorupcijske planove - koji se dobro realiziraju. Prema zadnjem izvješću Ministarstva pravosuđa, 83 posto mjera je provedeno. Donesen je i posebni plan protiv korupcije za trgovačka društva u državnom vlasništvu. Prema tome, naša privrženost borbi protiv korupcije jasna je da ne može biti jasnija.

O SUČELJAVANJIMA

Što se tiče debata, Kolinda Grabar-Kitarović je već u prvom krugu pokazala da je izvrsno pripremljena. Ne sumnjam da će predsjednica ponovno iskazati i znanje, i sigurnost, i snagu, i odvažnost te kvalitetno prezentirati postignuća koja ima iza sebe i govoriti o svom programu za sljedećih pet godina na Pantovčaku. Za razliku od protukandidata koji se, osim što laže, čak i hvali time da nema program! Kolinda Grabar-Kitarović ima veliko iskustvo i u debatama, i prije pet godina pobijedila je ondašnjeg kandidata SDP-a Ivu Josipovića. 

O PRESUDI U SLUČAJU INA-MOL

Presuda je još jedan dokaz neovisnosti hrvatskog pravosuđa od bilo kakvog političkog utjecaja. Kao predsjednik Vlade i HDZ-a, ali i kao pravnik, neću komentirati nepravomoćne presude. Što se tiče otkupa dionica INA-e od MOL-a, konzultanti rade posao koji im je povjeren.

A A A