Vijesti
17. 1. 2020.

Pao traljavi i politikantski prijedlog SDP-a - HDZ iskazao snagu & jedinstvo u podršci Vladi!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić Hrvatskom je saboru, u izjavi za medije, istaknuo da je HDZ današnjim glasovanjem o povjerenju ministrici znanosti i obrazovanja pokazao da je stabilan, siguran i najjači koalicijski partner.

Novi neuspjeh SDP-a & udružene oporbe, tko zna već koja propala „inicijativa“ o rušenju nekog ministra ili Vlade u cjelini. Skupili su samo 55 glasa za opoziv Blaženke Divjak, 21 manje nego što bi bilo dovoljno, dok je parlamentarna većina sa 77 glasa „protiv“ odbila oporbeni prijedlog.

Podrška Vladi

Glasovanjem o povjerenju HDZ je iskazao snagu i jedinstvo u podršci Vladi Andreja Plenkovića - poručio je Bačić:

- Kako je na sjednici Kluba HDZ-a i bilo jednoglasno odlučeno, tako smo i u sabornici iskazali jedinstvo u odbijanju prijedloga SDP-a i ostatka oporbe. Današnjim glasovanjem pokazali smo da je HDZ stabilan, siguran i najjači koalicijski partner. Odbili smo traljavi i politikantski prijedlog da se smijeni ministrica Divjak. HDZ-ova većina ima sigurnih 77 ruku.

Unutarstranački izbori u roku

Odgovarajući na pitanje o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, najavio je da bi se već na idućoj sjednici Predsjedništva stranke mogao odrediti njihov datum.

- Unutarstranački izbori održat će se u skladu sa Statutom, u zadanim rokovima, a nakon donošenja odluke bit će dovoljno vremena za provođenje svih procesnih radnji kako bi se izbori održali na najvišoj mogućoj demokratskoj razini. Svaki član koji je zainteresiran za obnašanje bilo koje dužnosti imat će mogućnost kandidirati se.

Demokratičnost stranke

Ponovio je da će vrlo brzo biti otvoren proces izbora za predsjednika i ostale dužnosti. Svatko tko se osjeća pozvanim i sposobnim preuzeti odgovornost za vođenje najjače političke stranke u Hrvatskoj imat će priliku predstaviti se u izbornoj kampanji.

- Držim da ćemo na tim izborima pokazati demokratičnost HDZ-a kakvu nije imala niti ima nijedna politička stranka, što će HDZ dodatno legitimirati kao jedinu stranku za vođenje Hrvatske. Upravo to ćemo pokazati kroz unutarstranačke izbore!

A A A