Vijesti
19. 1. 2020.

Iz Imotskog & Otočca: Zdravi gospodarski rast, zapošljavanje, povećanje plaća i mirovina & zaštita vrijednosti Domovinskog rata!

Nakon proslave 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradu Splitu, Andrej Plenković je u subotu sudjelovao na svečanim obilježavanjima velikog jubileja naše stranke za Imotsku krajinu & Liku, Gacku i Krbavu. „Nijedna Vlada kao ova naša, HDZ-ova, nije toliko brinula o ravnomjernom razvoju Hrvatske & podizanju kvalitete života u svim dijelovima Lijepe Naše“.

30. rođendan ST HDZ-a: Narodnjaštvo, demokršćanstvo, hrvatski branitelji & dr. Tuđman i danas su temelji naše stranke!

IMOTSKI: 30. rođendan HDZ-a u Imotskoj krajini

Naša je Vlada uputila puno dobrih poruka i projekata i Imotskoj krajini i cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH u dupkom punom Gradskom kinu:

- Otvorili smo dnevnu bolnicu u Zagvozdu, liječnici su došli k vama - ne morate više u Split. Štedite vrijeme, a zdravstvene usluge su bolje, brže i kvalitetnije. Otpisali smo i dug Gradu Imotskom, u iznosu od 34 milijuna kuna, koji je godinama stajao nad vama kao zapreka razvoju. Upravo gradimo postaju granične policije, bit će gotova iduće godine, što je važno u pogledu sigurnosti i zaštite od ilegalnih migracija.

Brza cesta Zagvozd-Imotski u našem idućem mandatu

Ukinuli smo tunelarinu za „Svetog Iliju“, europskim novcem pokrenuli projekt aglomeracije, vrijedan 161 milijun kuna - nastavio je Plenković:

- Još trebamo dovršiti gradnju braniteljskih stanova, sve su to snažni signali da Vlada želi podići kvalitetu života svih stanovnika Imotske krajine. Slijedi i ono možda najvažnije - do kraja 2023. brza pristupna cesta od Zagvozda do Imotskog mora biti izgrađena! Obećavam vam da će tako i biti - jer to Imotski i Imotska krajina zaslužuju! I još jedna najava za idući mandat naše, HDZ-ove Vlade: održat ćemo tematsku sjednicu u Imotskom!

Postignuća naše Vlade

Naglasio je da je Vlada u ovom mandatu realizirala gotovo sve što je obećala - Hrvatska je stabilna, uvažena i prepoznata zemlja, gospodarski se zdravo razvija, smanjujemo javni dug, porezno rasterećujemo i građane i gospodarstvo poreza…

- Koristimo članstvo u Europskoj uniji kao polugu razvoja, vratili smo investicijski kreditni rejting, što je rezultiralo manjim kamatama za gospodarstvo i građane. U Hrvatskoj nikad nije bilo više zaposlenih, a manje nezaposlenih. Povećane su plaće i mirovine. Na tom tragu ćemo i nastaviti!

Nadmetanje programima, vizijama & rezultatima

Govoreći o unutarstranačkim izborima, kazao je da HDZ odlikuje to što je demokratska stranka. Svi koji žele sudjelovati, naravno, to će i moći:

- Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki će od nas moći pokazati i svoje rezultate. Demokratski proces unutar HDZ-u treba biti dodana vrijednost za jačanje naše stranke pred parlamentarne izbore - to je bit takvih političkih utakmica. HDZ-ov najsnažniji kadar je jedinstven, to smo pokazali i 2016. godine, kada smo se iz nezavidne situacije okupili i dobili povjerenje hrvatskih ljudi. Mislim da je to jedini ispravni put.

OTOČAC: 30. rođendan HDZ-a za Liku, Gacku i Krbavu

Tvrdili su nam da je to nemoguće, ali smo donijeli jedinstveni zakon & ispravili nepravde spram naših branitelja! Hrvatskom narodu vratili smo 30. svibnja, uveli Velered predsjednika Franje Tuđmana! Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar! - izdvojio je predsjednik Andrej Plenković u svom govoru u prepunoj dvorani Pučkoga otvorenog učilišta.

Apologetima likvidacija nećemo prepustiti zemlju!

Dodao je da državne institucije neće stati sve dok se ne rasvijetli sudbina i posljednje osobe nestale tijekom velikosrpskoj agresije, sve dok se ne procesuira i posljednji ratni zločinac!

- Neki tvrde da na Bleiburgu i Križnom putu nije likvidirano dovoljno Hrvata, da Udba u našem iseljeništvu nije do kraja „obavila posao“, pa su „fašisti s obje strane“ izazvali rat '90-ih. Zar ćemo takvima pustiti da vladaju zemljom? Nećemo! Jer jedna je jedina povijesna istina - Hrvatska se u pravednome Domovinskom ratu obranila od agresije

A A A