Vijesti
30. 1. 2020.

Resorni saborski odbor iskazao povjerenje Berošu: „Ministarsku dužnost obavljat ću odgovorno i hrabro!“

(VIDEO) Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku jutros je u Hrvatskom saboru saslušao kandidata za novog ministra zdravstva te mu je s velikom većinom glasova (9 „za“, 2 „protiv“ i 1 „suzdržan“) dao podršku. Na sjednici je predsjednik Vlade RH i HDZ-a predstavio izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša.

Temeljem našeg razgovora, dr. Beroš je prihvatio moju ponudu da ga predložim za ministra zdravstva. Očekujem da na Odboru dobije povjerenje i da ga u petak izglasuje i Sabor - kazao je Andrej Plenković na početku sjednice:

Bogata liječnička i znanstvena karijera

- Dr. Beroš je specijalist, neurokirurg, koji je većinu karijere radio u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu. Usporedno je razvijao i znanstvenu karijeru, doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu iz područja molekularne biologije, ima status izvanrednog profesora u znanstvenom području biomedicinskih znanosti. Bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova.

Prof. dr. sc. Vili Beroš - moj prijedlog za novog ministra zdravstva! Poznaje sustav i vrlo brzo može preuzeti odgovornost!

Temeljem svog političkog angažmana član je HDZ-a, a pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva na dužnosti pomoćnika ministra od 2018. godine - zaključio je Plenković.

Pred nama je veliki posao!

Kandidat za novog ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš zahvalio je predsjedniku Plenkoviću na povjerenju te poručio da će časnu ministarsku dužnost obavljati odgovorno i hrabro:

- U okviru svog djelovanja nastojao sam unaprijediti određene stvari. Mislim da sada, s tim iskustvom, mogu napraviti još i više. Problemi u hrvatskom zdravstvu nisu od jučer, oni su desetljetni. Vrijeme je da se o stanju u zdravstvu razgovara doista ozbiljno. Pred nama je veliki posao.

Mogu ponoviti da se zalažem za hitnu helikoptersku medicinsku službu. Znam da je kratak rok do izbora, ne mogu obećati da će služba dotad biti uspostavljena, ali napravit ću sve da intenziviram dosadašnja nastojanja ove Vlade da se taj projekt realizira - također je naglasio Beroš.

A A A