Vijesti
5. 2. 2020.

Premoćna pobjeda na izborima za članove vijeća mjesnih odbora Lipika! Jači smo od SDP-a 50 puta!

Još jedan trijumf naše stranke! HDZ je na izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Lipika (Požeško-slavonska županija) uvjerljivo pobijedio, osvojivši većinu u svim naseljima u kojima se kandidirao. S druge strane, SDP je dobio samo 1 vijećnički mandat u samo 1 mjesnom odboru.

Pobjeda u svim naseljima!

Od 19 vijeća mjesnih odbora u Lipiku, HDZ je svoje kandidacijske liste predao za njih 15 i u svih 15 - slavio! U samom središtu Lipika i Donjem Čagliću deklasirali smo SDP, a u Poljani neovisnu listu grupe birača, dok smo u Japagi, Kukunjevcu i Šeovici pobijedili SDSS.

U 8 mjesnih odbora (Antunovac, Brekinska, Brezine, Bukovčani, Dobrovac, Filipovac, Gaj, Marino Selo) jedino je naša stranka sastavila listu, što dovoljno govori o stanju u lipičkoj oporbi. U 4 naselja (Bujavica, Gornji Čaglić, Jagma i Kovačevac) jedini se natjecao SDSS.

HDZ - SDP 50:1

Ukupno, HDZ je osvojio čak 50 vijećničkih mandata, a SDP tek - 1! U najvećem mjesnom odboru, Lipiku, HDZ je osvojio 6 mjesta (76.17%), a SDP jedno (23.83%). I u Donjem Čagliću, gdje su birači imali najveći izbor (HDZ, SDP i SDSS), naša je stranka odnijela uvjerljivu pobjedu osvojivši čak 76.19%! SDP je dobio 15.87% glasova, a SDSS 7.94%,.

Najveća izlaznost bila je u Mjesnom odboru Poljana. Na biralište je izašlo 206 od 435 upisanih birača, odnosno 47.36%. Kandidati HDZ-a su pobijedili s 115 glasova (57.50%), dok je lista grupe birača (Mirko Pritula) osvojila 85 glasova (42.50%). Šest glasova je bilo nevažećih.

Na dobrobit svih Lipičanki i Lipičana!

Predsjednik lipičkog HDZ-a i gradonačelnik Vinko Kasana čestitao je novoizabranim članovima mjesnih odbora te ih pozvao na suradnju i zajednički rad s ciljem stvaranja što boljih uvjeta života za sve Lipičanke i Lipičane.

- Povjerenje koje nam je ukazano velika je čast, ali i obveza. Siguran sam da će naša gradska uprava nastaviti raditi u sinergiji s mjesnim odborima na dobrobit svih građana. Pred nama je i dalje velik posao - jer želimo napraviti još jedan iskorak u razvoju svih naselja na području Lipika, posebno što se tiče komunalne infrastrukture.

A A A