Vijesti
10. 2. 2020.

SDP je priznao da im je Plan 21 propao, no sada nude potpuno ista obećanja kao nekakav svoj „program“!

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i član Središnjeg odbora HDZ-a Željko Reiner o „programskim odrednicama“ SDP-a za parlamentarne izbore: Bernardić iznosi floskule i lažna obećanja kakva se rijetko mogu čuti na jednom mjestu i u tako kratko vrijeme!

Solidarnost, jednakost, pravednost... lijepe su to riječi, no iza njih ne stoje konkretni programi. S druge strane, sve ono imalo konkretnije doslovno je kopija obećanja iz famoznog Plana 21 koji je SDP donio u sklopu Kukuriku koalicije - ocijenio je akademik Reiner „programske odrednice“ koje je Davor Bernardić ovog vikenda iznio pred Glavnim odborom SDP-a.

Pustoš zvana SDP

Dok je SDP bio na vlasti - nastavio je - smanjili su plaće, oduzeli božićnice, darove za djecu, bacili kreditni rejting Hrvatske u smeće, imali gotovo pola milijuna nezaposlenih i pad zaposlenosti:

- Potkraj su morali priznati da im je Plan 21 propao, no sada nude potpuno ista obećanja kao nekakav svoj program za parlamentarne izbore. Siguran sam da hrvatski građani nisu tako naivni i da se neće dati dvaput prevariti na isti način, s kopiranim riječima koje su im bile servirana prije više godina.

Floskulama po hrvatskim građanima

Bernardićevu izjavu da će SDP koalirati „jedino s hrvatskim građanima“ Reiner je nazvao još jednom floskulom koja bi trebala zgodno zvučati:

- Pokušavaju „hvatati“ pojedince i male skupine s ljevice kako bi ojačali SDP, no, na žalost po njih, međusobno su u velikim sukobima. Da njihov član nije postao predsjednik RH tko zna bi li ta stranka uopće postojala.

A A A