Vijesti
11. 2. 2020.

Domovinski rat, jačanje HV-a i policije, vraćanje 30. svibnja, Velered Franje Tuđmana… Štitimo sve vrijednosti na kojima počiva HDZ!

(VIDEO) U prepunoj dvorani Kulturnog centra Dubrava svečano je obilježena jubilarna, 30. obljetnica osnutka HDZ-a u tom zagrebačkom kvartu s više od 97.000 stanovnika. „Dubrava je simbol HDZ-a jer je upravo od tamo naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman 1990. - kao kandidat za Hrvatski sabor - krenuo u svoje brojne izborne pobjede“, istaknuo je Andrej Plenković na početku svog obraćanja.

Nakon uvodnih riječi predsjednika organizacija HDZ-a dviju gradskih četvrti - Donje Dubrave Antuna Bačića & Gornje Dubrave Siniše Šukunde - okupljenima su se obratili prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić te predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Nadmećimo se idejama koje su dobre za HDZ i Hrvatsku - Cilj je da iz unutarstranačkih izbora izađemo još snažniji!

Uoči unutarstranačkih izbora važno je poslati poruku da u HDZ-u ima mjesta za sve, da smo demokratska stranka u kojoj svi koji imaju ambiciju i žele pridonijeti HDZ-u to mogu i trebaju učiniti. Pozivam sve, pa i protukandidate, da to učinimo na način da od ovih izbora HDZ ima koristi - da se nadmećemo idejama koje su dobre za HDZ i Hrvatsku. Nadam se da će svi iskazati političku kulturu i zrelost kako bi HDZ dobio plus u javnosti. Stoga, još jednom, pozivam sve kolege da ispunimo svoj cilj - da iz unutarstranačkih izbora iziđemo još snažniji, spremni za pobjedu na parlamentarnim izborima i za novi mandat!

Na dobrobit Lijepe Naše & Zagreba

HDZ radi na dobrobit Hrvatske i Zagreba - tu su projekti poput Rotora, financiranja gradskih autobusa i tramvajske infrastrukture te plan povezivanja Zračne luke „Franjo Tuđman“ s Kvaternikovim trgom. Važno je da svi vi, članice i članovi, toga budete svjesni i da sve te projekte prezentirate našim sugrađanima.

Ponosni na postignuća

Naši ljudi mogu biti ponosni na postignuća u protekle tri i pol godine - praktički smo odradili sve što smo obećali. HDZ je osigurao političku stabilnost, gospodarski rast, društvenu solidarnost, koja kreće od kršćanskog načela solidarnosti, te pravnu sigurnost - i to poduzimanjem brojnih reformi u području pravosuđa i državne uprave.

Vrijednosti HDZ-a

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ovog će tjedna uručiti prvo odlikovanje Velereda dr. Franje Tuđmana, koje će posthumno dobiti kardinal Franjo Kuharić. Realizirali smo velik broj europskih projekata, ostvarili brojne europske uspjehe, a sve njegujući srž vrijednosti na kojima počiva HDZ - Domovinski rat, reguliranje prava hrvatskim braniteljima, jačanje vojske i policije te vraćanje Dana državnosti na 30. svibnja.

Najsnažnija stranka u Hrvatskoj

Na tim vrijednostima gradimo put za dalje, put da HDZ ostane najsnažnija, dominantna politička snaga u Hrvatskoj. Svi su argumenti na našoj strani - pobjeđujemo kada smo jedinstveni. Kada nismo, ti rezultati mogu djelovati kao da nam je netko odgrizao dio biračkog tijela, ali ne mogu nas pokolebati. Od malih ugriza HDZ neće biti slabiji, samo će se osnažiti.

MIKULIĆ: 31. obljetnicu u Dubravi obilježit ćemo kao pobjednici parlamentarnih izbora!

Na unutarstranačkim je izborima ključno da se ne kaže riječ više. Nakon njih moramo sjesti za stol, poslati poruku zajedništva i pripremiti se za parlamentarne izbore. Uvjeren sam da ćemo 31. obljetnicu u Dubravi obilježiti nakon nove pobjede i obrane mandata!

HDZ sigurno neće biti stranka koja će sputavati razvoj Grada Zagreba. Sve ono što je dobro, podržavat ćemo kao i do sada, ali ćemo i predlagati sve ono što mislimo da će poboljšati kvalitetu života. Ništa u životu nije slučajno, pa nije ni to da našu 30. obljetnicu osnutka slavimo istog dana kada obilježavamo 60. obljetnicu smrti blaženog Alojzija Stepinca. Na kraju, čestitam rođendan naše stranke u Dubravi i želim vam sve najbolje za Stepinčevo!

A A A