Vijesti
19. 2. 2020.

Iskoristimo unutarstranačku kampanju kako bismo predstavili kvalitetne programe & opet pobijedili na parlamentarnim izborima!

(VIDEO) 30. obljetnica osnutka HDZ-a na Trešnjevci, ZG kvartu s više od 120.000 tisuća stanovnika. „Uvjeren sam da ćemo, svi skupa, imati na umu zajednički interes: da iz ovog demokratskog izbornog procesa iziđemo još jači! Pozivam vas da i nakon 15. ožujka s istim entuzijazmom radimo na dobrobit Hrvatske!“ - poručio je Andrej Plenković.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH u prepunoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka:

PLENKOVIĆ: Kada je HDZ složan, pobjeda je neupitna!

Napravili smo golemi iskorak - nema stranke koja na ovako demokratski način, izravno po modelu 1 član 1 glas, bira cijeli svoj vrh. Uvjeren sam da ćemo, svi zajedno, imati na umu zajednički interes HDZ-a: da iz tog procesa iziđemo još jači, da iskoristimo kampanju kako bismo predstavili kvalitetne programe i vizije koje ćemo ponuditi hrvatskim ljudima na parlamentarnim izborima te ponovno pobijediti i obraniti mandat!

Trebamo se okupljati, a ne razdvajati. Pozivam vas da i nakon 15. ožujka s istim entuzijazmom svi skupa radimo na dobrobit Hrvatske i HDZ-a. Kada je HDZ složan, kada se svi lovimo za isti štap, tada pobjeda nije u pitanju!

Utjecajna, uvažena i ugledna stranka

Možemo biti izrazito ponosni na položaj Hrvatske u Europi i svijetu. HDZ je danas utjecajna, uvažena i ugledna stranka i u EPP-u, našoj obitelji europskih pučana. Nipošto nije slučajno to što je Izborni kongres Europske pučke stranke bio u Zagrebu u studenom prošle godine. To je najveći međunarodni politički skup koji je održan u Hrvatskoj u proteklih 30 godina!

Koristi EU članstva

Na nacionalnoj razini ima puno pretendenata na politički prostor HDZ-a te puno onih koji se pozivaju na suverenizam. No, taj „romantičarski suverenizam” danas djeluje pomalo anakrono kada dolazi od onih koji nisu bili politički aktivni prije tridesetak godina. Također, djeluje pomalo i čudno u vremenu kada smo - slijedeći temeljne odrednice politike dr. Franje Tuđmana - postali članicom NATO-a i EU-a.

HDZ je kao stožerna stranka hrvatskog naroda ostvarila sve suverenističke ciljeve. Poslije 3 desetljeća, s dr. Tuđmanom kao čvrstim osloncem, moramo se suočiti sa suvremenim izazovima i novim zadaćama. Danas je suverenizam puno drugačiji, on se 2020. mjeri povučenim EU sredstvima i borbom za što snažniji međunarodni utjecaj Hrvatske. Država je snažnija, a narod živi bolje, ako pametno koristi okupljanje suvereniteta na europskoj razini. I zato smo od 2016. i radili ono što smo obećali. Bez članstva u EU-u nema ni 357 milijuna eura za Pelješki most, nema LNG terminala, nema ni širokopojasnog interneta ni golemih investicija u Hrvatske željeznice!

Borba za koheziju & demografsku revitalizaciju

I krajem ovog tjedna u Bruxellesu ću se boriti da Lijepa Naša, kao zadnja država koja je ušla u EU, dobije više sredstava za koheziju i poljoprivredu - jer zaslužujemo jednaki razvoj kao i zemlje koje su u EU ušle još 2004. godine. U pregovarački okvir o novom europskom proračunu uvrštena su dva paragrafa koja uvažavaju hrvatske specifičnosti. Osim toga, prvi put su u jednom takvom dokumentu prepoznati - također na našu inicijativu - demografski problemi koji su svojstveni za čak polovicu članica EU-a. Presudne se utakmice danas igraju paralelno i na županijskoj, i na nacionalnoj, i na europskoj razini - a HDZ ima igrače za sve te utakmice!

ANDRIJA MIKULIĆ (predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zagreba):

Velika je stvar imati kontinuitet od čak 30 godina. Apeliram da na unutarstranačkim izborima svi pripazimo - od temeljnih ogranaka do najviše razine - da u žaru borbe ne izgovorimo riječi viška, preteške riječi. Da se suzdržimo od osobnih napada. Ionako ćemo nakon izbora svi zajedno opet morati sjesti u cilju pobjede na parlamentarnim izborima. Uvjeren sam da ćemo i 31. obljetnicu HDZ-a na Trešnjevci obilježiti kao - pobjednici. Jer mi to jesmo!

MARIO KAPULICA (predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“):

Postojao je samo jedan način da stvorimo samostalnu Hrvatsku - državnički mudro i u pogodnom povijesnom trenutku, koji je vizionarski prepoznao dr. Franjo Tuđman. I danas se vodimo riječima našeg utemeljitelja - Sve što je u interesu Hrvatske u interesu je i HDZ-a! U 3 desetljeća ispunili smo sve strateške ciljeve koje je zacrtao dr. Tuđman - vrijeme je da još jednom pokažemo svoju snagu!

A A A