Vijesti
20. 2. 2020.

Ista smo obitelj - pobjednička obitelj HDZ-a! Nakon 15. ožujka pružimo ruku jedni drugima & zajedno krenimo u novu pobjedu na parlamentarnim izborima!

30. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji. „I ova je županija postala veliko gradilište! Dosad smo iz EU fondova ugovorili čak 87% sredstava koja su nam na raspolaganju u aktualnoj financijskoj omotnici - što je plod uspješnosti naše Vlade. A zatekli smo, ne zaboravimo, stopu ugovorenosti od samo - 9%! Također, sada smo na 32% isplaćenih sredstava, a kada smo preuzeli dužnost, bili smo na samo - 1%. Profitiramo od EU članstva!“ - poručio je Andrej Plenković.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH u „Areni“ Varaždin:

PLENKOVIĆ: HDZ će ostati pobjednička stranka nakon parlamentarnih izbora!

Prva poruka - naše zajedništvo. U izbornoj godini ono nam je još potrebnije. Samo kada smo složni, onda ostvarujemo pobjedničke rezultate i potvrđujemo ono što jesmo - najjača politička stranka u Hrvatskoj. Nakon parlamentarnih izbora, HDZ će ostati pobjednička stranka!

87 posto ugovorenih EU sredstava

Druga poruka - realizacija projekata & ravnomjerni regionalni razvoj Lijepe Naše. I Varaždinska je županija postala veliko gradilište! Dosad smo iz EU fondova ugovorili čak 87% sredstava koja su nam na raspolaganju u aktualnoj financijskoj omotnici - što je plod uspješnosti naše Vlade. A zatekli smo, ne zaboravimo, stopu ugovorenosti od samo - 9%! Također, sada smo na 32% isplaćenih EU sredstava, a kada smo preuzeli dužnost, bili smo na samo - 1%. U skladu sa suvremenim suverenizmom, mijenjamo Hrvatsku nabolje korištenjem prednosti koje nam nudi EU članstvo & snaženjem njezinog međunarodnog položaja i utjecaja.

Snažniji i spremniji za još jednu pobjedu

Treća poruka - unutarstranački izbori. HDZ je napravio veliki demokratski iskorak. Nema druge stranke koja cijelo svoje vodstvo bira izravno, po modelu 1 član 1 glas. A malo ih je i u Europi! Želim uspjeh svima koji se kane kandidirati. Članovi će izabrati one koji će najbolje voditi stranku. A nakon 15. ožujka pružimo ruku jedni drugima. Uz jedinstvo stranke - ali i sva naša postignuća na dobrobit Hrvatske na gospodarskom, socijalnom i međunarodnom planu - izići ćemo još snažniji, spremni za novu pobjedu na parlamentarnim izborima. Jer mi smo ista obitelj, pobjednička obitelj HDZ-a!

ANĐELKO STRIČAK (predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije):

U politici je sve mjerljivo. U 30 godina postignuto je puno - od stvaranja države i pobjede u Domovinskom ratu preko ulaska u NATO i EU pa sve do sada, kada HDZ s predsjednikom Plenkovićem Hrvatsku vodi u pravom smjeru. U Varaždinsku županiju naša Vlada investira više dvije milijarde kuna - u zdravstvo, školstvo, radna mjesta, zaštitu okoliša, cestogradnju...

Znalo se naći, međutim, i pojedinaca koji su više vodili brigu o stanju svog žiro-računa, nego o javnom interesu. Jasno i glasno poručujem poreznim dužnicima, osobama s pravomoćnim presudama, članovima stranke na drugim listama i u kampanjama za neke druge - nema vam mjesta u HDZ-u.

HDZ u Varaždinskoj županiji ima najbolje rezultate dosad! Svaki treći vijećnik je naš, imamo 11 gradonačelnika i načelnika, 15 predsjednika gradskih i općinskih vijeća te predsjednika Županijske skupštine. Kada smo to imali?

DAMIR HABIJAN (predsjednik GO HDZ-a Grada Varaždina):

Prije tri godine preuzeli smo odgovornost za vođenje Varaždina. Znali smo da je grad opterećen mnogim problemima, da je pod teretom mnogobrojnih sudskih sporova koji su rezultat nepromišljenih, loših i osobnim ambicijama oblikovanih poteza bivših gradskih vlasti i gradonačelnika. Odgovorna smo gradska vlast koja ne donosi odluke razmišljajući kratkoročno, od izbora do izbora, nego strateški.

STJEPAN ADANIĆ (izaslanik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića):

Vizija dr. Franje Tuđmana ostvarena je kroz samostalnu i suverenu Hrvatsku. Varaždin je dao nemjerljiv doprinos svetome Domovinskom ratu, a naša 7. gardijska brigada - legendarne Pume - prva je ušla u kraljevski Knin. Iza nas su dani zanosa u vrijeme Domovinskog rata - koje sada prenosimo na ovome mirnodopskom putu, putu napretka Lijepe Naše. HDZ je bio i ostao jedini jamac stabilnosti i boljitka hrvatske države!

A A A