Vijesti
16. 3. 2020.

Hvala svim članicama i članovima! Nastavljamo odgovorno i odvažno voditi i HDZ i Hrvatsku!

Plenković: S jedinstvenim HDZ-om idemo po novu pobjedu na parlamentarnim izborima! Medved: Članstvo je prepoznalo naš program i uspjehe! Butković: Nije me iznenadila velika razlika u glasovima. Anušić: Politiku će kreirati jedno jedino vodstvo HDZ-a. Bačić: Naša je misija nepromijenjena - borba za boljitak hrvatskih ljudi. Bušić: Članovi su poručili da žele HDZ u desnom centru, a ne ekstreme.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

S političkim legitimitetom i vašim povjerenjem koje smo zadobili te jedinstvenim HDZ-om, idemo zajedno po još jednu pobjedu na parlamentarnim izborima! Nastavljamo odgovorno i odvažno voditi i stranku i Hrvatsku! Velika hvala svim članicama i članovima na potpori našem timu!

Plenković ponovno predsjednik HDZ-a - Uvjerljiva pobjeda tima "Odvažno za Hrvatsku"!

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved

Borba protiv koronavirusa sada je apsolutni prioritet naše Vlade. Sva ministarstva i nadležne službe ulažu iznimne napore i rade svoj posao na najbolji mogući način, a u slučaju potrebe veliki broj hrvatskih branitelja spreman je staviti se na raspolaganje Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

A uvjerljiva pobjeda na unutarstranačkim izborima? Velika razlika nije me iznenadila. Vjerovao sam i vjerujem u članstvo HDZ-a, koje je prepoznalo kvalitetu programa i sva dosadašnja postignuća tima “Odvažno za Hrvatsku”, predvođenog predsjednikom Plenkovićem. Nastavljamo istim smjerom na dobrobit Lijepe Naše - zahvaljujemo članicama i članovima na povjerenju!

Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković

Nije me iznenadila velika razlika u glasovima. Znao sam da će Andrej Plenković pobijediti, to smo svi znali. Članstvo je prepoznalo program i rad našeg tima „Odvažno za Hrvatsku“. Vjerojatno će danas Nacionalno vijeće HDZ-a donijeti odluku o odgodi preostalih unutarstranačkih izbora zbog koronavirusa, a onda moramo uvažiti svakog dobronamjernog i normalnog pojedinca da zajedno nastavimo pripremati stranku za pobjedu na parlamentarnim izborima.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić

Hvala svima koji su dali glas timu predsjednika Plenkovića! Nastavljamo Odvažno Za Hrvatsku! Naše članice i članovi vrlo dobro razumiju politiku i znaju što je najbolje i za HDZ i za Hrvatsku! Očito smatraju da smjer drugog tima nije ispravan. Politiku HDZ-a kreirat će jedno jedino vodstvo stranke, no nema ni spomena o tome kako bi bilo koga trebalo izbaciti. Za sve ima mjesta u HDZ-u. Ako im je stranka uistinu važna, na taj će se način i ponašati te prihvatiti ruku koju im pružamo.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić

Ugodno sam se iznenadio visokom izlaznošću s obzirom na koronavirus, no članstvo je očito htjelo poslati poruku da podržava predsjednika Plenković i smjer kojim vodi i stranku i Vladu. Neki su svojim neodmjerenim istupima tijekom kampanje samo nanosili štetu stranci, no u HDZ-u ima mjesta za svakog. Naša misija ostaje nepromijenjena - nastaviti rješavati ključne probleme u Hrvatskoj, boriti se za boljitak hrvatskih ljudi, vodeći se pritom državotvornim, domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim vrijednostima koje su u temeljima HDZ-a.

Već se danas počinjemo pripremati za novu pobjedu na parlamentarnim izborima! Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom velikom demokratskom iskoraku, prvi put se u bilo kojoj stranci izravno biralo cijelo vodstvo. Nikada se glas naših članica i članova nije snažnije čuo!

Potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić

Naše je članstvo poručilo da želi HDZ kao narodnjačku i demokršćansku stranku desnog centra, a ne radikalizme i ekstreme. Izabrano stranačko vodstvo danas će preuzeti dužnost. HDZ se konsolidirao, daleko bolje će funkcionirati. Nas šestero možemo imati i različita mišljenja o pojedinim pitanjima, ali se slažemo o onome ključnom - o putu kojim HDZ i Hrvatska trebaju ići!

Nisu mi se bili sviđali negativizam i tenzije tijekom kampanje, osobno ih nikad nisam širila, ali su nam iz drugog tima odmah korektno čestitali & nisu izrazili nikakvu sumnju u rezultate. Ne očekujem nastavak unutarstranačkih borbi. Stožerna smo hrvatska stranka koja će u zajedništvu opet pobijediti!

A A A