Vijesti
31. 1. 2019.

Premoćni rejting HDZ-a potvrda je našeg rada i naših postignuća - Očekujemo uvjerljivu pobjedu i na EU izborima!

Na kraju iznimno sadržajnog dana, u kojem je obišao i Ploče i Metković i Opuzen i gradilište Pelješkog mosta u Komarni, predsjednik Plenković sastao se u Stonu sa Županijskim odborom HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije u proširenom sastavu - sa svim našim grado(načelnicima) s njenog područja.

Po pobjedu i na europskim izborima!

- I poslije gotovo dvije i pol godine mandata te brojnih izazova i naslijeđenih problema s kojima smo se suočili, HDZ-ov je rejting suveren, premoćan. Jači smo nego SDP i Živi zid skupa, što je potvrda naših napora i rada, konkretnih projekata koje realiziramo i postignuća Vlade koju predvodimo! Hrvatski ljudi prepoznaju tko je odgovoran i ozbiljan, a tko nudi samo destrukciju, kaos i maglu! - poručio je Plenković.

Nakon trijumfa na parlamentarnim i lokalnim izborima, najavljujem bez ikakve zadrške novu, uvjerljivu pobjedu na onim europskim! - dodao je, popraćen snažnim pljeskom svih nazočnih.

Iskreno partnerstvo s lokalnim jedinicama

Izdvojio je i da je izmjenama zakona o njihovom financiranju jedinicama lokalne i područne samouprave osigurano više od 2 milijarde kuna dodatnih prihoda:

- Primjerice Gradu Pločama, gdje s čvrstim uvjerenjem očekujemo pobjedu na idućim lokalnim izborima, ostaje u proračunu 8 milijuna kuna više nego u mandatu SDP-ove Vlade, a Metkoviću, u kojem smo trijumfirali nad Mostom, gotovo 20 milijuna kuna!

Sjednica Vlade u Dubrovniku

No nipošto se nećemo zadovoljiti dosadašnjim postignućima - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- Došao sam u DNŽ kako bih i osobno vidio što još možemo učiniti na boljoj prometnoj povezanosti juga Lijepe Naše, zapošljavanju, zaštiti okoliša, podizanju životnog standarda, gospodarskim poticajima... Sutra, na sjednici Vlade u Dubrovnika, sa skoro svim lokalnim jedinicama iz ovog prelijepog dijela Hrvatske potpisujemo ugovore ili pak donosimo odluke o 40-ak razvojno-socijalnih projekata!

A A A