Vijesti
18. 3. 2019.

Najoštrije osude vandalskog napada na spomenik dr. Franji Tuđmanu u Splitu!

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Splita i saborski zastupnik Petar Škorić osudio je vandalski napad na spomenik dr. Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi, kojem su crvenom bojom obojane oči.

- Zastrašujuće je, a istodobno i otužno kako skupina političkih i društvenih marginalaca već neko vrijeme sustavno oštećuje spomenike predsjedniku Tuđmanu. Očekujem da nadležne službe brzo pronađu počinitelja. Napad na spomenik napad je na vrijednosti koje on predstavlja, a rezultat je učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera.

Budući da se tim pojedincima politička vrijednost mjeri u promilima, očito je jedino što im preostaje limenka spreja u ruci - poručio je na kraju Škorić.

Utemeljitelji HDZ-a: Najoštrije osuđujemo vandalski ispad!

U povodu oštećenja spomenika dr. Tuđmanu oglasila se i Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Splitsko-dalmatinske županije.

- Upravo je dr. Franjo Tuđman paradigma hrvatstva i demokracije. Pod Tuđmanom je stvorena moderna hrvatska država, izborena pobjeda u časnom, slavnom i pobjedničkom Domovinskom ratu te diplomatska pobjeda u obliku mirne reintegracije. Pod njim je Hrvatska ušla u Ujedinjene narode i trasiran je put u euroatlantske integracije. Predsjednik Tuđman ustrajao je na pomirbi Hrvata kao temeljnoj odrednici ostvarenja državotvornog sna generacija - poručio je Ivica Tafra, predsjednik splitsko-dalmatinske Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Na godišnjicu atentata na Tuđmana

Žalosno je što ovaj nemili događaj koincidira s 29. godišnjicom kada su srpski ekstremisti na predizbornom skupu HDZ-a u Benkovcu atentatom na predsjednika Tuđmana pokušali zaustaviti stvaranje Hrvatske i demokratske promjene. Najoštrije osuđujemo vandalski ispad te se nadamo da će policija pronaći počinitelje. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što! - zaključio je Tafra.

A A A