Vijesti
26. 4. 2019.

Zahvaljujući EU sredstvima, diljem Lijepe Naše gradimo, proširujemo i obnavljamo više od 500 dječjih vrtića!

Zelena skupina HDZ-a, predvođena nositeljem naše pobjedničke liste Karlom Resslerom, završila je jučerašnju turneju istokom Zagreba sudjelujući na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Maksimir. U dupkom punoj dvorani Centra za kulturu i informacije govore su održala i dvojica naših kandidata - Ressler i general Stjepan Adanić.

EU projekti za istok Zagreba: Zelene i plave Sesvete, Kampus Borongaj, modernizirana željeznica, KB Dubrava…

Donosimo njihove ključne poruke:

Ressler: I na „manjim“ EU projektima vidljiva je sinergija lokalne, državne i europske razine!

Ovdje na Maksimiru se događalo mnogo toga važnog u mom životu. Sve svoje ispite na fakultetu sam spremao učeći u maksimirskoj šumi, ovdje sam gledao i gledam Dinamove tekme, a danas u park redovito dolazim u šetnju sa svojom djecom i suprugom.

Posjetili smo istočni dio Zagreba. Najprije Sesvete - kako bismo obišli EU projekte koji podižu kvalitetu života u toj najvećoj ZG gradskoj četvrti. „Zelene i plave Sesvete“ i revitalizacija napuštenog tvorničkog kompleksa „Sljeme“ samo su neki od njih. Jedna od glavnih poruka koju želimo odaslati u našoj kampanji i jest neraskidiva isprepletenost lokalne, državne i europske razina, koja je vidljiva i na svakom od „manjih“ projekata. Sve što radimo na svakoj od tih razina, radimo u interesu svih hrvatskih ljudi!

Znanje, stručnost & narodnjačke vrijednosti

Ono što nas razlikuje od ostale 32 liste su, u prvom redu, naše narodnjačko-kršćanske vrijednosti - na kojima je sazidan cijeli EU projekt. One pokazuju i naš jasan europski smjer. Razlikuje nas i znanje, jer nacionalne interese mogu zastupati samo oni koji to znaju, koji poznaju i najmanje detalje EU politike, svake sektorske politike, oni koji poznaju EU fondove i europsko pravo. Zato naša lista povezuje ljude različitih profesionalnih iskustava, različitih generacija i različitih krajeva Lijepe Naše. Znanje i stručnost ono su što je svima na našoj listi zajedničko!

U proteklih 5 godina primili smo iz EU proračuna 14,5 milijardi kuna više nego što smo u nj uplatili! Diljem Hrvatske se gradi, dograđuje i obnavlja više od 500 dječjih vrtića! U samo dvije godine više od 5.000 mladih obitelji dobilo je priliku lakše zasnovati obitelj zahvaljujući subvencioniranim stambenim kreditima! U tri godine stvorili smo 96.000 novih radnih mjesta! Pronosimo novi elan, novi optimizam i vjeru - kako bismo nastavili mijenjati Hrvatsku na bolje! Samo temeljem vrijednosti, znanja i vjere u uspjeh možemo napraviti tu pravu razliku!

Adanić: HDZ se jedini pobrinuo da se glas BH-Hrvata čuje u Bruxellesu!

Onaj koji sebe proglašava „suverenistom“, a istodobno se grčevito bori za prelazak izbornog praga, time u biti imputira da golemoj većini hrvatskog naroda nije do suverenosti i do interesa hrvatske države. Na crti svega onog što je govorio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, i danas stoji njegova stranka - HDZ! Nastavljamo njegovu državotvornu i europsku politiku - još snažnije pozicionirajući Hrvatsku na karti Europe i svijeta!

Već 30 godina HDZ baštini vrijednosti do kojih hrvatski narod drži. Što je nacionalni interes, ako to nije 4. mjesto na našoj listi predstavnice hrvatskog naroda iz BiH!?! HDZ se, jedini, pobrinuo da se glas Hrvata iz BiH čuje i u Europskom parlamentu!

A A A