Vijesti
30. 4. 2019.

Izborni trijumf i u Vinkovcima: HDZ-u 11 od 12 mjesnih odbora!

Osim u Šibeniku, HDZ je i u Gradu Vinkovcima trijumfirao na nedjeljnim izborima za mjesnu samoupravu. U koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika, imamo apsolutnu većinu u 11 od ukupno 12 mjesnih odbora!

Pritom smo osvojili 102 vijećnička mandata od mogućih 108 (12 MO x 9). Ili 94.4 posto!

Mirkovci, gdje većinu glasova redovito dobiva SDSS, jedini je mjesni odbor u kojem nismo pobijedili.

Nikad nemoćniji SDP

Pojedine oporbene stranke (SDP, Most, HSS, HNS) nisu nastupile na ovim izborima bilo u strahu od debakla, bilo zato što uslijed unutarnjih sukoba i urušavanja nisu mogle sastaviti liste. Pa su iznalazile vrlo „kreativne“ izlike, u čemu je ipak prednjačio nikad nemoćniji SDP: budući da ni za jedno od 12 vijeća nije mogao postići rezultat vrijedan poštovanja, zatražio je da se mjesni odbori - ukinu!

A kako bi SDP & oporbeni partneri prošli na izborima, dobar su primjer rezultati glasovanja u Mjesnom odboru Centar:

HDZ - Živi zid 266 : 46 !!!

- Potvrdili smo da je HDZ ozbiljna stranka, odgovorna prema građanima, čije ćemo želje i potrebe artikulirati kroz rad u vijećima mjesnih odbora. Ovi izbori ujedno su bili i dobar „trening“ za one europske. HDZ, koji u Vinkovcima uživa povjerenje hrvatskih ljudi svih ovih skoro 30 godina, siguran je da će i 26. svibnja ostvariti uvjerljivu pobjedu! - poručio je predsjednik Gradske organizacije naše stranke dr. med. Mladen Karlić.

A A A