Vijesti
25. 1. 2019.

Žigmanov: Ohrabruje nas Plenkovićeva potpora kapitalnim projektima hrvatske manjine u Srbiji!

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislav Žigmanov ocijenio je ohrabrujućim i poticajnim poruke i obećanja predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića te predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, s kojima se nedavno sastao u Zagrebu.

Politička i materijalna potpora

U izjavi Hrvatskom programu Radio-televizije Vojvodine (RTV), Žigmanov je istaknuo da je izaslanstvo hrvatske nacionalne manjine u Srbiji naišlo na iznimno dobar prijem u hrvatskoj Vladi te da je iskazano razumijevanje za djelovanje hrvatske zajednice.

- Bilo je riječi o nekoliko kapitalnih projekata za hrvatsku manjinu u Srbiji - o stavljanju u funkciju rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu, trajnom rješavanju prostornih problema novinske kuće „Hrvatska riječ“ u Subotici, o mjerama kadrovskoga snaženja, otvaranju i uređivanju područnih ureda Hrvatskog nacionalnog vijeća... Posebno nas je ohrabrila spremnost vrha Hrvatske da na planu političkog djelovanja, ali i materijalno-financijskom, podupru naše kapitalne projekte.

Naša Vlada povećava ulaganja u projekte važne za položaj i zaštitu identiteta Hrvata u Srbiji!

A A A