Vijesti
19. 4. 2019.

Naš Karlo Ressler s Manfredom Weberom & Sebastianom Kurzom na Vijeću predsjednika YEPP-a u Beču

Nositelj pobjedničke liste HDZ-a za europske izbore Karlo Ressler sudjelovao je u Beču na Vijeću predsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) - koje je okupilo više od 100 izaslanika iz cijele Europe.

Bila je to prigoda da se Ressler, inače potpredsjednik YEPP-a i jedini predstavnik Mladeži koji je na 1. mjestu izbornih lista u cijeloj našoj EU političkoj obitelji narodnjačko-demokršćanskih stranaka desnog centra, susretne i s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom te „spitzenkandidatom“ EPP-a na nadolazećim europskim izborima Manfredom Weberom.

Odvažna odluka HDZ-a

Vodeći kandidat Weber, član bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) za kojeg smo čvrsto uvjereni da će nakon nove izborne pobjede EPP-a postati predsjednik Europske komisije, u razgovoru je naglasio važnost osluškivanja potreba svih građana u EU-u, posebice mladih, što on i čini posjećujući sve države članice tijekom kampanje:

- Mladi su presudni u kreiranju europske budućnosti. Stoga pozdravljam odvažnu odluku HDZ-a i mnogih sestrinskih stranaka da upravo mladi budu na listama za EU izbore!

Važnost političkog aktiviranja mladih

Kancelar Kurz (Austrijska narodna stranka - ÖVP), najmlađi premijer u EU-u, napomenuo je da je svoju političku karijeru započeo upravo u Mladeži EPP-a te također istaknuo važnost političkog aktiviranja mladih.

Karlo Ressler zahvalio je na podršci našim europskim prijateljima iz političke obitelji EPP-a:

- Naša suradnja doprinosi razvoju svih krajeva Europe. U Europskoj uniji trebaju nam saveznici koji razumiju razvojne potrebe i strateške prioritete Hrvatske, a HDZ ih ima!

Deklaracija o održivoj Europi

Zaštita planeta Zemlje bila je glavna tema Vijeća predsjednika YEPP-a. Nakon argumentirane rasprave, u kojoj su sudjelovali i naši izaslanici, donesena je Deklaracija o održivoj Europi, koja naglašava ozbiljnost problema zagađivanja okoliša te kao prioritete navodi zeleni rast, učinkovito upravljanje resursima i održivi razvoj.

Uz Resslera, na Vijeću predsjednika sudjelovali su i predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, međunarodni tajnik MHDZ-a Tomislav Leko te v.d. potpredsjednika Međunarodnog odbora MHDZ-a Frane Viduka.

A A A