Vijesti
26. 4. 2019.

50 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za dnevne bolnice & kirurgije KB Dubrava!

Zelene i plave Sesvete! Znanstveno-učilišni kampus Borongaj! Modernizacija željeznica & novi (pri)gradski vlakovi!

Kandidati Zelene skupine HDZ-a za izbore za članove Europskog parlamenta nastavili su jučer popodne, 3. dana turneje Lijepom Našom, s obilaskom istočnih dijelova Zagreba te ostalih glavnih projekata koji se - poput onih gore navedenih - na tom području realiziraju uz pomoć sredstava iz EU fondova. Projekata kojima se poboljšava svakodnevni život stanovnika i svake zagrebačke četvrti!

EU projekti za istok Zagreba: Zelene i plave Sesvete, Kampus Borongaj, modernizirana željeznica, KB Dubrava…

Klinička bolnica Dubrava

Nova postaja, novi projekt - Klinička bolnica Dubrava! Ondje je član Središnjeg odbora HDZ-a i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić našim kandidatima predočio konkretne brojke - iz EU fondova dobivamo bespovratnih 50.000.000 kuna (50 milijuna!) za obnovu i prilagodbu prostora za potrebe Dnevne bolnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, Dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju & Jednodnevne kirurgije!

Školska dvorana & dječji vrtić

Kako smo već više puta isticali, lokalna, nacionalna i europska razina neodvojivo su isprepletene pri pripremi i realizaciji razvojno-socijalnih projekata.

Tako u ZG Gradskoj četvrti Gornja Dubrava investicije nisu zaobišle ni naselje Granešinu u kojoj su u tijeku - temeljem amandmana gradskih zastupnika HDZ-a, kojima smo uvjetovali usvajanje ZG proračuna - i gradnja osnovnoškolske dvorane i obnova dječjeg vrtića!

OŠ Bukovac & Svetište Majke Božje Remetske

A da u „vertikali HDZ-a“ i višerazinskom partnerstvu važnu ulogu igra i mjesna samouprava, u to su se svi mogli uvjeriti i prilikom obilaska Maksimira: za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i proširenje Osnovne škole Bukovac - što je također bio naš amandman u ZG skupštini - Vijeće Gradske četvrti Maksimir izdvojilo je oko 900.000 kuna!

Za kraj obilaska Maksimira i još jednoga uspješnog dana, Zelena skupina pohodila je najstarije i najveće marijansko svetište u Zagrebu - Svetište Majke Božje Remetske, u kojem je za izgradnju Marijina vrta vijeće ove gradske četvrti, u kojoj je naša stranka na vlasti, izdvojilo čak 1.500.000 kuna!

A A A