Vijesti
9. 5. 2019.

Ergela, Poduzetnički centar, Vinarija Galić, Reciklažno dvorište - tek neznatni dio EU projekata u PSŽ-u!

Nakon Brodsko-posavske županije, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament nastavili su turneju Lijepom Našom posjetom Požeško-slavonskoj županiji.

EU projekti u BPŽ-u: Luka SB, Muzej tambura, Most Svilaj, navodnjavanje, bolnice, vrtići, farme…

Prva postaja - Lipik, gdje je još 1843. osnovana znamenita ergela! Dana 13. listopada 2007. obnovljene su staje koje su bile uništene tijekom velikosrpske okupacije, a vraćeni su potomci lipicanaca koji su bili ukradeni i preko BiH odvezeni u Srbiju.

I na ovom primjeru vidimo benefite članstva u Europskoj uniji: projektna dokumentacija za novu ergelu, naime, financirana je iz EU-a u iznosu od 1.000.000 kuna! Baštinimo i njegujemo tradiciju koju je UNESCO uvrstio na popis svjetske nematerijalne kulturne baštine!

Zelena skupina na fešti sv. Duje: Splitsko-dalmatinskoj županiji više od dvije milijarde kuna iz EU fondova!

Pakrac - poduzetnički procvat!

Kandidati su imali priliku posjetiti i Poduzetnički centar u Pakracu (Zona male privrede), koji je još od svog osnutka 2000. prepoznao mogućnosti koje nude pretpristupni fondovi EU-a za razvoj lokalne sredine. Kroz Centar je pripremljeno i realizirano skoro 20 EU projekata - od čega je za pakračko i lipičko područje povučeno više od 27 milijuna kuna!

Zanimljiva je i činjenica da je Pakrac, u kojem naša stranka već dugo vremena pobjeđuje, jedini grad u Hrvatskoj koji je povukao sredstva iz sva 3 dosad dostupna EU programa za infrastrukturne projekte!

Kutjevo - tribina & vinarija Galić

U nastavku obilaska naši su kandidati u Dvorcu Kutjevo održali tribinu s Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije na temu prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji, i to upravo za mlade: Erasmus+, Inicijativa za zapošljavanje mladih, Interrail…

Potom su pohodili uistinu impresivnu vinariju Galić, koja nije sjajan primjer samo proizvodnog „hi-tech“, nego i industrijske arhitekture smještena u samom središtu starog i slikovitog Kutjeva. Za izgradnju ove moderne vinarije obitelj Galić je iz EU fondova uspjela povući čak 30 milijuna kuna!

Zaokružimo pobjedničku listu br. 9!

Nova postaja - Požega. Naši su kandidati nazočili otvaranju Reciklažnog dvorišta, koji je sufinanciran iz EU fondova u iznosu od više od 4 milijuna kuna!

Još jedan uspješni dan završen je središnjim skupom na kojem su kandidati Plave skupine predstavili svoje ciljeve i prioritete te pozvali građane da izađu na europske izbore 26. svibnja. I, naravno, zaokruže pobjedničku listu br. 9!

Dubravka Šuica (za Radio Vallis Aurea): Hrvatska je postala veliko gradilište!

Ništa se boljeg Hrvatskoj nije moglo dogoditi od Europske unije - u 6 godina članstva ostvarili smo goleme benefite za našu državu! Tome smo, bez lažne skromnosti, znatno pomogli i mi hrvatski eurozastupnici, posebno nas 5-ero iz Europske pučke stranke (EPP), najjače političke obitelji u EU-u, koja okuplja narodnjačke i demokršćanske stranke desnog centra.

Nas 12 kandidata obilazimo Hrvatsku, razgovaramo s građanima na terenu, od Prevlake i moga rodnog Dubrovnika pa sve do Dunava. I nema sredine, nema općine ili grada koji ne crpe koristi od članstva, od projekata koji su financirani sredstvima iz fondova EU-a! O tome zorno svjedoče i svi projekti koje sam vidjela u Požeško-slavonskoj županiji. Hrvatska je postala veliko gradilište: prometna infrastruktura, poduzetnički inkubatori, škole, bolnice, dječji vrtići… riječ je o svim aspektima života hrvatskih ljudi! Veliki je to uspjeh i naše, HDZ-ove Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, koji u potpunosti razumije europske politike i u njima aktivno sudjeluje!

A A A