Vijesti
14. 5. 2019.

Ni ’90. nismo imali dvojbi pripada li Hrvatska europskome civilizacijskom krugu - Nemamo ih ni danas!

Kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore sinoć su u prepunoj dvorani u Višnjiku, zajedno s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, predstavili Program „Hrvatska za generacije“ i u pobjedničkom ozračju završili svoj posjet 19. hrvatskoj županiji - Zadarskoj!

Zelenoj skupini pridružila se i kandidatkinja iz one Plave, 2. na našoj pobjedničkoj listi Dubravka Šuica, a Zadar je i sinoć - kao i svaki put do sada - pokazao koliko snažno stoji iza HDZ-a i naših kandidata.

Iz Zadra: Svojim smo uspjesima potvrdili da smo pobjednička stranka koja zna voditi hrvatski narod i državu!

Temeljne narodnjačke & demokršćanske vrijednosti

Obraćajući se brojnim članovima i simpatizerima, nositelj naše liste Karlo Ressler istaknuo je da je čovjek u središtu svake politike HDZ-a.

- HDZ karakterizira snažno domoljublje i sve što radimo u interesu je hrvatskih ljudi. Ni ’91. nismo imali dvojbi pripada li Hrvatska europskom civilizacijskom krugu, nemamo ni danas! Njegujemo naše narodnjačke i demokršćanske vrijednosti - na kojima se i temelji europski projekt. Europa je puna razlika, ali jedno je zajedničko: u središtima i najvećih gradova i najmanjih sela ponosno stoji kršćanska crkva! Za te ćemo se vrijednosti nastaviti zalagati u Europskom parlamentu.

Vjerujemo u Hrvatsku!

Naglasio je da bez znanja i stručnosti ne bi bilo moguće osigurati plus od 14.4 milijardi kuna iz EU proračuna.

- U protekle tri godine otvoreno je više od 96.000 radnih mjesta. Trenutačno se diljem Hrvatske EU sredstvima gradi ili obnavlja 500 dječjih vrtića. To su činjenice na kojima temeljimo našu pozitivnu kampanju. Neki i danas govore da je Hrvatska slučajna država i da hrvatski narod nema budućnosti. Ali snažno ćemo se oduprijeti toj atmosferi beznađa i besperspektivnosti! Čvrsto vjerujemo da će Hrvatska uspjeti! Nastavit ćemo graditi bolje društvo kako bi svaki mladi čovjek mogao zasnovati obitelj i ostati u Lijepoj Našoj. Zajedno gradimo Hrvatsku za generacije!

EU projekti diljem Zadarske županije

Prije skupa u Zadru, Zelena je skupina posjetila brojna mjesta i niz EU projekata diljem Zadarske županije. Poličnik - Poslovna zona Grabi & izgradnja Centra za razvoj i edukaciju; Preko (Ugljan) - Tvrđava svetog Mihovila & radovi na Dječjem vrtiću Lastavica; Tkon (Pašman) - 3. faza izgradnje trajektne luke; Biograd na Moru - izgradnja Poduzetničkog inkubatora.

Prije središnjeg skupa, naše su kandidatkinje i kandidati u Zadru sudjelovali na Panel raspravi „Zadar, Hrvatska, Europa za generacije“. Nositelj liste Karlo Ressler naglasio je pozitivne učinke članstva Hrvatske u EU-u te sudjelovao u raspravi o novoj programskoj EU perspektivi 2021-2027. Kandidati su također obišli najveće dječje igralište u Zadarskoj županiji te sudjelovali na prezentaciji projekta „Vrtići u popodnevnoj smjeni“.

A A A