Vijesti
22. 5. 2019.

Iskustvo & mladost, Domovinski rat & budućnost, tradicija & stručnost, vjera u Hrvatsku & Pelješki most!

Na veličanstvenom skupu na splitskom Peristilu, mnogobrojnim našim članovima i simpatizerima sinoć su obratili i ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a general pobjedničkog HV-a Damir Krstičević, 2. s pobjedničke liste br. 9 i voditeljica Kluba HDZ/EPP u Europskom parlamentu Dubravka Šuica & naš nositelj Karlo Ressler.

Snaga zajedništva, snaga hrvatskih generacija! Prenosimo ključne naglaske iz njihovih govora:

Krstičević: biramo između onih koji poštuju povijest & onih koji je skrivaju!

Posebno pozdravljam svoje prijatelje i suborce - hrvatske branitelje koji su pod vodstvom dr. Franje Tuđmana donijeli slobodu! Na ovim izborima biramo između onih koji poštuju našu povijest i onih koji je skrivaju. A mi se naše prošlosti i povijesti ne sramimo - Domovinski rat je temelj suvremene hrvatske države!

Između stručnosti & neznanja

Podjednako tako, na ovim izborima biramo između onih koji provode razvojne projekte, koji imaju stručnost i kvalitetni program na dobrobit hrvatskog čovjeka, te onih koji nude samo neznanje i lažna obećanja. Zajedno i odvažno idemo po još jednu pobjedu!

Šuica: trebao je doći Plenković kako bi se gradio Pelješki most!

Trebao je doći Andrej Plenković na čelo hrvatske Vlade kako bi se počeo graditi Pelješki most! Trebalo je pričekati da uđemo u Europsku uniju kako bismo, napokon, ostvarili san o teritorijalnom spajanju Lijepe Naše! Iz dana u dan moj Dubrovnik sve je bliži Splitu i svim ostalim hrvatskim krajevima!

Hrvatska - veliko gradilište!

25 dana proveli smo u kombiju obilazeći zemlju, od Prevlake pa do Dunava, posjetili sve županije i stotine mjesta. I s pravom mogu reći: Hrvatska je zahvaljujući EU sredstvima i našoj, HDZ-ovoj Vladi postala veliko gradilište! Nema grada ili općine u kojima se ne realiziraju EU projekti na dobrobit svih građana! Stoga, ovo su izbori ZA Split, ZA moj Dubrovnik, ZA naš Vukovar, ZA #HrvatskaZaGeneracije, a tek onda za nas 12 u Europskom parlamentu!

Ressler: vjerujemo u Hrvatsku - znamo da možemo uspjeti!

Karlo Ressler iz Grada pod Marjanom: Dragi prijatelji, dragi Splite, uoči naše pobjede na EU izborima želim vam prenijeti 3 ključne poruke, 3 razlike između naše liste broj 9 i svih ostalih. Prvo, kao narodnjačka stranka njegujemo našu tradiciju. Hrvatske zastave, zastave naše stranke i Europske unije, ne vijore se slučajno na prepunom Peristilu. Nije slučajno ni to da smo se okupili podno katedrale. To su naše vrijednosti, naši temelji i naš identitet!

Mijenjamo Lijepu Našu nabolje!

Drugo, imamo potrebno znanje, sposobnost i viziju kako mijenjati i Split, i Splitsko-dalmatinsku županiju, i cijelu Hrvatsku nabolje! Treće, snažno se odupiremo atmosferi beznađa i defetizma koju nam neki, kao i '90-ih prošlog stoljeća, žele nametnuti! Vjerujemo u Domovinu i znamo da možemo uspjeti! Zajedno, gradimo #HrvatskaZaGeneracije!

A A A