Vijesti
22. 5. 2019.

HDZ BiH pozvao hrvatske državljane da izađu na EU izbore i glasuju za Željanu Zovko!

HDZ Bosne i Hercegovine pozvao je hrvatske državljane u toj zemlji da se u nedjelju odazovu izborima za Europski parlament te glasuju za zastupnicu Željanu Zovko i našu listu, ističući da je za Hrvate iz BiH od iznimne važnosti imati predstavnika koji bi lobirao za popravljanje svoje ustavno-pravne pozicije.

Problem neravnopravnosti Hrvata

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, zajedničkim radom u EP-u donesene su rezolucije o problemu neravnopravnosti Hrvata te pogubnosti separatističkih i unitarističkih politika u BiH:

- Za bosansko-hercegovačke Hrvate od neprocjenjive je važnosti da dobiju predstavnika u parlamentu EU-a. To nije samo parlamentarno mjesto, nego to za nas znači ured u Bruxellesu i Strasbourgu. A Željana Zovko, 4. na listi HDZ-a, već je dokazana zastupnica prava i interesa hrvatskog naroda u BiH.

Snažna poruka Hrvatima u BiH

Stavljanje Zovko na visoko mjesto na listi - poručili su još - konkretna je i vrlo važna poruka HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića nama Hrvatima u BiH:

- Nedjeljni izbori stoga su povijesna prigoda. Pozivamo sve one koji se nisu prethodno registrirali za glasovanje da to učine na sami dan izbora!

Svi hrvatski državljani koji imaju adresu prebivališta u BiH, naime, mogu na dan izbora zatražiti posebnu potvrdu kako bi glasovali. Državljani koji pak imaju izdane nove elektronske osobne iskaznice već su registrirani i moći će glasovati bez prethodne registracije.

A A A