Vijesti
22. 2. 2019.

„Start“ se poskliznuo već na startu! Gospođa Orešković svoj neuspjeh i sporost pokušava prebaciti na druge!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić danas je u izjavi za medije istaknuo da će lista HDZ-a na europskim izborima biti najbolja i pobjednička. Također, osvrnuo se i na kandidaturu naše eurozastupnice i potpredsjednice HDZ-a Ivane Maletić za članicu Revizorskog suda Europske unije.

- Na nedavnoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, na kojoj smo raspravljali o programu i pripremama za europske izbore, bilo je riječi upravo i o kandidaturi gospođe Maletić. Ispočetka sam, moram priznati, bio malo iznenađen, no ona je izrazila izričitu želju da se kandidira za tu iznimno važnu dužnost, ističući koliki bi to bio stručni izazov za nju i napredak u karijeri.

Jedinica na političkom ispitu

„Start“ se poskliznuo već na startu - poručio je Bačić, komentirajući činjenicu da se stranka Dalije Orešković nije uspjela kandidirati za izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

- Ovo joj je bio politički ispit, i na njemu je gđa. Dalija Orešković dobila jedinicu. Vlada je sukladno pravilima, ubrzo nakon raspuštanja ličko-senjske Županijske skupštine, 7. veljače donijela odluku o raspisivanju izbora kako bi se čim prije konstituiralo to predstavničko tijelo. Isto je učinila i za raspuštena gradska vijeća Iloka i Ogulina te općinsko vijeće Davora. To je uobičajena praksa. A gđa. Orešković je podnijela zahtjev za registraciju stranke 8. veljače, nakon što je odluka o raspisivanju izbora već stupila na snagu. I zato, posve normalno, „Start“ ne može ući u izbornu utakmicu.

Pokušaj prebacivanja odgovornosti

Naglasio je da sada Dalija Orešković vlastiti neuspjeh pokušava prebaciti na Vladu, koja bi tobože trebala „snositi odgovornost“ zato što ona nije registrirala „Start“ odmah nakon osnivačke skupštine.

- Ministarstvo uprave, premda je rok 30 dana, već je za 6 dana od zaprimanja zahtjeva registriralo „Start“. Prema tome, nije lijepo odgovornost za svoju sporost i neuspjeh prebacivati na drugog kako bi se pokušao spasiti politički kapital, za koji je gđa. Orešković vjerovala da ga ima u startu. Da sam zločest, rekao bih da je sve to izvela namjerno zato što je procijenila da na tim izborima ne bi dobro prošla. Ali, neću ulaziti u te spekulacije.

Vlada je postupila po zakonu - ponovio je Bačić - i donijela odluku kao i u svim ostalim slučajevima raspuštanja lokalnih predstavnička tijela.

- Nikakvih odstupanja nije bilo. Ne razumijem ovakav pokušaj opravdavanja gospođe Orešković.

Najbolja, pobjednička lista!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a najavio je da će HDZ-ova lista za izbore za članove Europskog parlamenta biti utvrđena u drugoj polovini ožujka, nakon što županijske organizacije naše stranke prethodno dostave svoje prijedloge kandidata.

- Predsjednik Andrej Plenković potom će predložiti listu, koju usvaja Nacionalno vijeće HDZ-a. Bit će to najbolja, pobjednička lista!

A A A