Vijesti
1. 3. 2019.

Zadnji zajednički nastup HNS-a i Milanovića završio je njegovim odlaskom iz politike!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić komentirao je najavu predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka kako bi podržao predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.

- Prilikom dogovora HDZ-a i HNS-a o parlamentarnoj većini nije se dogovaralo i isticanje zajedničkog kandidata na izborima za predsjednicu ili predsjednika Republike. Prema tome, HNS može sam odlučiti koga će podržati. Ali, ako je povijest učiteljica života, a trebala bi biti svima nama, podsjećam da je njihov zajednički nastup na parlamentarnim izborima rezultirao odlaskom Zorana Milanovića iz politike. Vjerujem da će o tome obojica razmisliti.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a

Na dodatno pitanje kako ocjenjuje izjave iz HNS-a da „nisu zadovoljni radom predsjednice“, Bačić je odgovorio:

- To je stav HNS-a. Ponovit ću: zajednički nastup SDP-a i HNS-a na zadnjim izborima za Hrvatski sabor završio je uvjerljivom pobjedom HDZ-a.

S partnerima nakon odluke predsjednice

Ponovio je i da će HDZ podržati Kolindu Grabar-Kitarović ako se odluči ponovno kandidirati za predsjednicu Republike:

- Sama je u više navrata najavljivala da će objaviti svoju odluku nakon europskih izbora. Tek nakon toga ćemo razgovarati o eventualnoj suradnji s drugim strankama koje bi je također podržale.

Bačić je najavio je da će HDZ krajem ožujka objaviti listu za europske izbore.

Financijska konsolidacija & snaga HDZ-a

Što se tiče našeg danas objavljenog financijskog izvješća za prošlu godinu, Bačić naglašava da se HDZ apsolutno financijski konsolidirao otkad je Andrej Plenković predsjednik, a Gordan Jandroković glavni tajnik:

HDZ završio 2018. u plusu & vratio sve naslijeđene kredite!

- Imali smo određene dubioze prije izvanrednih parlamentarnih izbora u rujnu 2016. godine, ali one su u potpunosti sanirane. Činjenica da smo iskazali sjajan financijski rezultat govori o snazi HDZ-a, jer nam najveći dio prihoda dolazi iz državnog proračuna i proračuna lokalnih jedinica, a na temelju participacije naše stranke u predstavničkim tijelima na državnoj i lokalnoj razini. Istodobno smo i znatno smanjili troškove stranke.

A A A