Vijesti
16. 3. 2019.

Došlo je vrijeme da jasno kažemo NE! svakom ekstremizmu, i onom lijevom i onom desnom!

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković naglasio je i dodatno potvrdio da Sabor, kao pokrovitelj, želi da se održi komemoracija u Bleiburgu kako bismo dostojanstveno odali počast žrtvama te velike tragedije hrvatskog naroda.

- Želimo iskazati pijetet prema žrtvama, prema svima koji su u Bleiburgu i na Križnom putu ubijeni bez suda i suđenja. Još jednom bih apelirao na sve da s dostojanstvom obilježimo žrtvu, to je najvažnije.

Hrvatski sabor svakako će biti pokrovitelj komemoracije u Bleiburgu!

Jandroković s hrvatskim biskupima o dostojanstvenom obilježavanju sjećanja na žrtve Bleiburške tragedije

Zločine negiraju, ili čak hvale!?!

Poručio je ljevici da je vrijeme da prihvati činjenicu da je poslije II. svjetskog rata komunistički režim počinio stravični zločin:

- Neki s lijeve strane političkog spektra negiraju da se zločin uopće i dogodio, a neki, što smo vidjeli i iz jednog priopćenja, pokazuju razumijevanje za masovne likvidacije razoružanih vojnika i civila. Nevjerojatno! Hrvatski je narod doživio tragediju, to je povijesna istina - koju moraju svi prihvatiti.

SABA prozvala Jandrokovića za kršenje Ustava utemeljenog na antifašizmu

Bleiburg je simbol stradanja Hrvata - Osuđujemo pokušaje negiranja te velike tragedije, ali i politiziranja komemoracije!

Suočavanje s povijesnom istinom

Isto tako, poručio je i ekstremnoj desnici da na Bleiburgu nije mjesto iskazivanju političkih stavova, pogotovo ne relativiziranju zločina ustaškog režima, nego odavanja počasti žrtvama.

- Došlo je vrijeme da jasno kažemo NE! svakom ekstremizmu, i onom desnom i onom lijevom! Došlo je vrijeme da se odgovorno suočimo s povijesnom istinom, da svakom čovjeku koji je bio žrtva totalitarnih režima dostojanstveno odamo počast.

U cijelosti podržavamo pismo hrvatskih biskupa dok Hasanbegović pridonosi zabrani služenja mise na Bleiburgu!

A A A