Vijesti
2. 7. 2019.

Stričak: Hvala našoj Vladi - Varaždin postaje pravi sveučilišni grad!

Saborski zastupnik i predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak ustrajno je „gurao“ projekt i - uspio! Vlada RH donijela je odluku o prijenosu (dijela) nekretnina u bivšoj vojarni u Optujskoj ulici u vlasništvo Sveučilišta Sjever, kojem je tako osiguran prostor za znanstveno-nastavnu djelatnost.

Poslije 15 godina propadanja

- Doista me raduje da je Sveučilište dobilo prostor koji mu je neophodan za daljnji rad. Zemljište i zgrade bivše vojarne, poslije 15 godina propadanja, iskorišteni su na najbolji mogući način! Podsjećam da je dio vojarne uređen za potrebe Hrvatske vojske koja je krajem 2018. i vraćena u Varaždin, drugi dio dan je na korištenje udrugama građana, a treći sada Sveučilištu. Velika hvala Vladi predsjednika Andreja Plenkovića i njemu osobno! - istaknuo je Stričak.

Vodstvo Sveučilišta iskoristit će taj prostor za što bolje uvjete rada i profesora i studenata. Ovim potezom naše Vlade Varaždin postaje pravi sveučilišni grad! - zaključio je saborski zastupnik.

Studija strojarstva & mehatronike

I rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković zahvalio je premijeru Plenkoviću, ministru državne imovine dr. sc. Goranu Mariću i zastupniku Stričaku na prepoznavanju potreba Sveučilišta te odluci o darovanju nekretnine:

- Poslije dugo godina imamo svoju nekretninu, prvu u Varaždinu. Prostor ćemo uskoro obnoviti za potrebe studija strojarstva, mehatronike te tehničke i gospodarske logistike.

A A A