Vijesti
9. 7. 2019.

Dežurni moralisti poput Mrsića bezuspješno napadaju HDZ, dok naša Vlada nastavlja s izvrsnim gospodarskim rezultatima!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić danas se u Hrvatskom saboru osvrnuo na uspješan rad naše Vlade, što potvrđuju brojni gospodarski pokazatelji, ali i izrečene klevete pojedinih oporbenih zastupnika.

Dežurni moralist Mrsić

- Prije svega, dežurni moralisti u ovom Saboru pokušavaju HDZ-u, ovoj Vladi i premijeru klevetama i objedama nanositi političku štetu. No, odmah želim reći da u tome neće uspjeti pa bih postavio pitanje dežurnim moralistima gdje su ti moralni standardni bili, kolega Mrsić, dok ste bili ministar i kada je tvrtka vaše supruge godinama dugovala ogroman iznos državnom proračunu, HZZO-u?! Uporno ste tvrdili da to nije slučaj i tek kad vam je mandat prestao, po pravnom postupku koji je proveo HZZO, taj je dug naplaćen, ali je 2,5 milijuna kuna - i vi to jako dobro znate - ostalo dugovanja hrvatskoj državi, Hrvatskom zavodu na ime zateznih kamata! - poručio je Bačić bivšem SDP-ovu ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću.

Jednaki pristup

Mrsića je upitao zašto tada nije tako suvereno govorio o potrebi uspostave moralnih standarda i brige za državne interese.

- Zašto tada niste sami podnijeli ostavku kao čin odgovornosti?! Treba imati jednaki pristup, a ne nekoga sotonizirati, a preko svojih grijeha prolaziti kao da se nisu ni dogodili. Jednako je tako i g. Grmoja branio Božu Petrova kada je njegov kum trebao postati zamjenik direktora Hrvatskih voda.

Visoki standardi

Ministar Kuščević dao je ostavku, a je li tu ostavku premijer prihvatio 5 dana prije ili 7 dana kasnije, ne igra apsolutnu nikakvu ulogu. Bitno je da HDZ uspostavlja visoke standarde postupanja u hrvatskoj politici i to dokazujemo iz dana u dan. U Vladi Zorana Milanovića, ne znam je li postojao ijedan ministar koji je obnašao dužnost, a da je zatečen u sukobu interesa. Ovdje govorimo o ostavci ministra Kuščevića, a da pritom ni nadležno Povjerenstvo nije utvrdilo da se u čitavoj svojoj političkoj karijeri našao u sukobu interesa niti postoji ijedan pravosudni postupak koji se protiv njega vodi ili u kojemu je proglašen osumnjičenim. Usprkos tome, svijest da bi daljnji rad ministra Kuščevića predstavljao opterećenje Vladi Andreja Plenkovića, kao odgovoran čovjek dao je ostavku koju je predsjednik prihvatio. Tako ćemo se nastaviti ponašati do kraja mandata - dodao je Bačić.

Izvrsni gospodarski pokazatelji

Naglasio je da Vlada sve radi ispravno, što pokazuju i nikad bolji gospodarski pokazatelji.

- Nijedna vlada nije uspjela napraviti ovakve gospodarske pomake kao što to radi ova. To pokazuju i podaci koje daju neovisne financijske institucije, a vama koji ste jutros oklevetali HDZ najbolji odgovor daju hrvatski birači.

A A A