Vijesti
25. 1. 2019.

BBŽ: 19 (grado)načelnika zahvalilo Vladi jer će u „Panonskoj Hrvatskoj“ moći povlačiti znatno više EU novca!

Zahvaljujemo Vladi RH i predsjedniku Plenkoviću na izmjeni statističkih regija. Godinama je Bjelovarsko-bilogorska županija (BBŽ), zbog nepravde koju nam je nanijela SDP-ova Vlada, bila u istom „košu“ s Gradom Zagrebom - koji je razvijeniji od prosjeka EU-a - pa su naši poduzetnici bili zakinuti za golema sredstva iz EU fondova! - poručio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a BBŽ-a Miro Totgergeli na konferenciji za medije koju je održao u Grubišnom Polju zajedno s 19 (grado)načelnika s područja te županije.

- Ujedno zahvaljujem Vladi i zato što je uvažila apel 19 (grado)načelnika, od ukupno 23 iz naše županije, te uvrstila BBŽ u NUTS 2 regiju „Panonska Hrvatska“. Svaki poduzetnik koji želi ulagati u BBŽ i otvarati radna mjesta moći će povući 15 % više potpora nego što bi to mogao da smo svrstani u regiju „Sjeverna Hrvatska“! - dodao je Totgergeli.

Župan kontra interesa županije

Istodobno, potpuno mu je neshvatljivo da je župan Damir Bajs, mimo svakog razuma i kontra interesa vlastite županije, tražio da BBŽ bude u statističkoj regiji „Sjeverna Hrvatska“:

- Očito mu je onako bezidejnom važnije suprotstavljati se Vladi RH te velikoj većini (grado)načelnika - kojih su iz svih stranaka, ne samo iz HDZ-a, ili su nezavisni - nego učiniti nešto korisno za BBŽ! Pritom je, još gore, svjesno plasirao laži da se radi o „teritorijalnoj reorganizaciji“ i pokušavao strašiti građane da će sada biti „potčinjeni Osijeku“. Ovdje je riječi isključivo o tzv. statističkoj regiji, zahvaljujući kojoj će manje razvijeni krajevi poput našeg moći dobiti više europskog novca!

Uostalom, i u Koprivničko-križevačkoj županiji iz istih su razloga sve snažniji zahtjevi da uđu - umjesto na sjever - u NUTS2 regiju „Panonska Hrvatska“.

Na konferenciji su još sudjelovali gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh, Bjelovara Dario Hrebak (HSLS) i Čazme Dinko Pirak te načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan:

19 gradonačelnika i načelnika s područja BBŽ pozdravilo Odluku Vlade o svrstavanju u Panonsku regiju

Photo: Super portal

A A A