Vijesti
16. 5. 2019.

Iz Koprivničko-križevačke županije: EU novcem hvatamo priključak s razvijenim zapadnim zemljama!

Nakon što su bili obišli Hrvatsko zagorje, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a na izborima za Europski parlament nastavili su predizbornu turneju Lijepom Našom posjetom Koprivničko-križevačkoj županiji.

Više od 2 mlrd. kn investicija u Hrvatsko zagorje! EU novcem se gradi ili obnavlja čak 17 dječjih vrtića!

Razvojni centar i tehnološki park Križevci

Posjet je započeo u Križevcima, i to susretom s članicama i članovima naše stranke. Nakon druženja & korisnih razgovora o aktualnim političkim temama, zajedno su za sve koji su u Domovinskom ratu živote položili na Oltar Domovine položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika „Majka poginulih junaka“ u Parku hrvatskih branitelja na Trgu svetog Florijana. Da se nikad ne zaboravi!

Potom su naši zastupnici pohodili Razvojni centar i tehnološki park Križevci (RCTP) - koji je financiran iz EU fondova s točno 28.744.549,96 kuna radi promicanja poduzetništva i stvaranja pozitivnoga poslovnog ozračja.

Ponosni na EU projekte!

Nova postaja - Koprivnica, grad Vegete, gdje su naše kandidate dočekali koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. Obojica imaju čime biti ponosni kad je riječ o ostvarenim europskim projektima!

Prije druženja s građanima na Zrinskom trgu, naši su kandidati na Radio Koprivnici pozvali građane da u što većem broju izađu na izbore 26. svibnja 2019. te zaokruže najbolju listu - listu broj 9!

Hlebine na umjetničkoj karti Europe

Treća postaja - Hlebine & Muzej hrvatske naive, koji već 51. godinu čuva djela tih likovnih umjetnika - nematerijalnu kulturnu baštinu Lijepe Naše pod zaštitom UNESCO-a.

Ovo podravsko mjesto najbolji je primjer kako i male sredine mogu izboriti svoje mjesto na umjetničkoj karti Europe.

Vina s peskov - vina iz pustinje!

Posljednja postaja toga predizbornog dana - Đurđevac. Plava skupina se iz prve ruke uvjerila kako su marljivim radom naši Podravci iz jedne od rijetkih europskih pustinja (Đurđevački pijesci / Đurđevečki peski) uspjeli podignuti vinograde - sada se ondje proizvode „vina s peskov“!

U obilasku EU sredstvima modernizirane vinarije OPG-a Matočec, koja je dosad osvojila 132 (!) zlatne medalje na vinarskim sajmovima i izložbama u RH i inozemstvu, naši kandidati vidjeli su i na tom primjeru kako se Europski poljoprivredni fond može iskoristiti ZA ruralni razvoj.

Dr. sc. Tomislav Sokol: EU novcem hvatamo priključak s razvijenijim zapadnim zemljama!

Obišli smo skoro sve županije i doista uvidjeli koliko koristi lokalne sredine, u partnerstvu s našom Vladom, crpe iz EU fondova. Hrvatska je iz EU proračuna dosad povukla 14.4 milijardi kuna više nego što je u nj uplatila! Na papiru, to može djelovati „apstraktno“, ali kad obiđete Lijepu Našu steknete stvarni uvid u bezbrojne projekte koji su „konkretizirani“ zahvaljujućim tim sredstvima. Njima se, primjerice, gradi ili obnavlja više od 500 dječjih vrtića diljem zemlje, a da ne govorimo o velikim prometnim infrastrukturnim projektima poput Pelješkog mosta ili ovdje Podravskog ipsilona te željezničke pruge Dugo Selo - Križevci - Koprivnica - Mađarska. Od tih će strateških projekata građani imati golemi benefit, a oni će pomoći i da se ujednači regionalni razvoj RH, ali i da naša zemlja stane uz bok državama zapadne i srednje Europe koje su prije nas dobile priliku koristiti EU sredstva.

Dubravka Šuica: Fascinirani smo projektima diljem Lijepe Naše!

Očekivanja su, naravno, pobjednička. Ovo je pobjednička lista! Sigurni smo da ćemo imati najmanje 5 mandata u Europskom parlamentu. Vodimo strukturiranu kampanju, obišli smo cijelu Hrvatsku, i u svakom mjestu, selu, gradu, županiji svjedočili projektima koji se financiraju EU novcem. Zapravo, fascinirani smo!

A A A