Vijesti
6. 2. 2019.

Politička skupština EPP-a - Pripreme za novu pobjedu na europskim izborima!

Ususret kampanji za izbore za članove Europskog parlamenta, u Bruxellesu je dva dana zasjedala Politička skupština (Political Assembly) Europske pučke stranke (EPP), najsnažnije političke obitelji Starog kontinenta, koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra.

Izaslanstvo HDZ-a predvodio je međunarodni tajnik dr. sc. Davor Božinović, a od naših članica i članova na Političkoj skupštini još su sudjelovali voditeljica Delegacije HDZ-a u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, potpredsjednik Mladeži EPP-a (Youth EPP - YEPP) Karlo Ressler, Irena Jakobović Grubišić i Dubravka Glavina.

Uspješni Kongres u Helsinkiju

Predsjednik EPP-a Joseph Daul (francuska stranka Les Républicains) izvijestio je izaslanice i izaslanike o aktualnim političkim i organizacijskim pitanjima te zahvalio na organizaciji vrlo uspješnog Kongresa EPP-a u Helsinkiju - na kojem je, uz potporu HDZ-a, za našeg spitzenkandidata (vodećeg kandidata za predsjednika Europske komisije) na nadolazećim europskim izborima izabran aktualni predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber (bavarska Kršćansko-socijalna unija - CSU).

EPP treba jačati gospodarski rast, zaštititi granice od ilegalnih migracija te pobijediti populiste koji nude samo strah

Dara Murphy (irski Fine Gael), direktor kampanje EPP-a za europske izbore, predstavio je ključne smjernice naše predizborne kampanje - za koju se najozbiljnije pripremamo od svih političkih obitelji - i najavio da će uskoro biti objavljen i Izborni manifest EPP-a.

Europe-wide Listening Tour

Sami Manfred Weber izvijestio je o tijeku i odjecima svojih obilazaka država članica Europske unije (Europe-wide Listening Tour) te predstavio, nakon niza druženja s građanima i razgovora o njihovim očekivanjima, što vidi kao ključna pitanja na EU izborima potkraj svibnja ove godine.

Također je naglasio da smo zasad jedina politička obitelj koja se strukturirano priprema za kampanju.

Po novu pobjedu EPP-a i HDZ-a!

- Vrlo smo zadovoljni kvalitetom i ozbiljnošću priprema za izbore. Čvrsto smo uvjereni da će EPP ponovno trijumfirati, ostati najsnažnija politička opcija u Europskom parlamentu te da ćemo u našem prijatelju Manfredu Weberu dobiti novog predsjednika Europske komisije! Što se tiče samog HDZ-a, naša je ambicija jasna - najmanje 5 mandata od ukupno 12 hrvatskih. Hrvatski ljudi prepoznaju tko vodi odgovornu i nacionalnu i europsku politiku, a tko nudi samo maglu i destrukciju! - iz Bruxellesa je za hdz.hr istaknuo naš međunarodni tajnik Davor Božinović.

EPP jedini nudi rješenja za probleme europskih građana - od sigurnosti do ekonomije!

Paralelno s Političkom skupštinom EPP-a, održano je više predavanja i radionica o političkoj komunikaciji u izbornim kampanjama.

Ressler s predsjednikom & glavnim tajnikom EPP-a

Potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i koordinator za izradu HDZ-ova programa za europske izbore Karlo Ressler sastao se, zajedno s ostalim članovima Predsjedništva YEPP-a, s predsjednikom EPP-a Josephom Daulom i glavnim tajnikom naše europske političke obitelji Antoniom López-Istúrizom (španjolski Partido Popular).

Teme: prioriteti novih generacija diljem Europe te još veće uključivanje mladih u izbornu kampanju.

Karlo Ressler - koordinator za izradu HDZ-ova programa za europske izbore

A A A