Vijesti
3. 5. 2019.

Aquatika! „Ivanina kuća bajki“! Š-PELET! I u Karlovačkoj županiji mnogi uspješni EU projekti!

Deseti dan predizborne turneje Lijepom Našom kandidati Plave skupine HDZ-a proveli su u Karlovačkoj županiji, gdje ih je ugostio predsjednik Županijske organizacije naše stranke i župan Damir Jelić.

Posjet su započeli u Gradu Slunju, gdje su s gradonačelnikom Jurom Katićem položili vijenac na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Da se nikad ne zaboravi!

Slunjski pogon Š-PELET

Uslijedilo je redovito druženje s građanima, kojima su naši kandidati u ugodnom i korisnom razgovoru predočili sve konkretne koristi članstva RH u Europskoj uniji, a time i važnost izlaska na EU izbore!

Obišli su potom pogon Š-PELET, koji je izgrađen uz potporu Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 7.2 milijuna kuna. Prije nastavka obilaska Karlovačke županije, u Gradu Slunju još su posjetili njegovu prirodnu znamenitost - Rastoke.

Saborsko, Plaški, Ogulin

Nove postaje - općine Saborsko i Plaški: druženje s građanima & europski projekti, ali i prisjećanja na teško ratno stradanje ovog kraja u velikosrpskog agresiji & odavanje počasti hrvatskim braniteljima i našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Nakon Saborskog i Plaškog - Ogulin & tribina, održana u prekrasnoj Gradskoj knjižnici u kojoj su naši kandidati predstavili pobjednički Program HDZ-a „Hrvatska ZA generacije“, ali i prezentirali koliko se zahvaljujući sredstvima iz EU fondova mijenja nabolje život svih hrvatskih ljudi.

Ivanina kuća bajki

Posebno zadovoljstvo naši kandidati izrazili su obilaskom „Ivanine kuće bajki“, multimedijalnog centra posvećenog stvaralaštvu književnice Ivane Brlić Mažuranić, rođene Ogulinke.

Ukupna vrijednost tog hvalevrijednog projekta iznosi 1.359.424,11 eura, a EU je kroz IPA fond sufinancirala čak 73,56% - tj. 999.992,38 eura!

Aquatika

U Karlovcu, Gradu na Četiri Rijeke, još jedna tribina o EU fondovima, koja je organizirana upravo u jednome uspješnome europskom projektu - slatkovodnom akvariju Aquatika! Vrijednost projekta toga prvoga slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj iznosila je 36.691.939,18 kuna, od čega je bespovratnih sredstava iz EU fondova čak - 36.222.282,45 kuna!

Domaćini tribine - gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te naša saborska zastupnica i predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Marija Jelkovac - izrazili su čvrstu uvjerenost u još jednu uvjerljivu pobjedu: Očekujemo najmanje pet mandata u Europskom parlamentu!

2. Dubravka Šuica: Hrvatskoj dva proračunska razdoblja EU-a, od 2013. do 2020. te nova omotnica od 2021. do 2027. godine, koju upravo sada pregovaramo, donosi 21 milijardu eura bespovratnih sredstava - što je velika šansa za Hrvatsku! Cilj nam je da više ne živimo Europu dviju brzina, da Hrvatska uđe u eurozonu i Schengen te da zemlje u susjedstvu ispune kriterije i uđu u Europsku uniju kako Hrvatska više ne bi bila graničar.

3. Dr. sc. Tomislav Sokol: U Europskom parlamentu želim promovirati demokršćanske i narodnjačke vrijednosti koje su u temelju HDZ-a, ali i u temelju Europske unije, a najviše ću biti fokusiran na pitanja sigurnosti i migracija. Naša, HDZ-ova Vlada povukla je milijardu kuna iz EU proračuna kako bismo vrhunski opremili 6.500 policajaca koji čvrsto čuvaju hrvatsku granicu od ilegalnih migracija!

4. Željana Zovko: U protekle dvije i pol godine u EU parlamentu brinula sam o Hrvatima u BiH. Upravo je gubljenje njihovih prava u zadnjih 20 godina dovelo do toga da je zemlja otišla prema separatizmu i centralizmu. Kroz Rezoluciju i ostale dokumente EP-a utvrdili smo da BiH - ako želi mir i stabilnost - mora naći treći put, a federalizam je jedini put između ta dva ekstrema.

7. Goran Pauk: Kao hrvatski branitelj i predsjednik Hrvatske zajednice županija jasno je da će moj fokus biti na ravnomjernom regionalnom razvoju i stavljanju hrvatskih županija uz bok razvijenih europskih regija te na dignitetu Domovinskog rata i pravdi za sve žrtve velikosrpske agresije.

8. Dr. sc. Nikolina Brnjac: Kao državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture iz prve ruke svjedočim koliko su važna ulaganja u cestovnu i željezničku infrastrukturu. Pripremamo se za novi strateški projekt, nizinsku prugu vrijednu 570 milijuna eura, što je kao još jedan Pelješki most!

A A A