Vijesti
17. 4. 2019.

Dovršena izgradnja 1. faze brze ceste Vrbovec - Bjelovar - Virovitica - Mađarska!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti završetka radova i puštanju u promet dionice brze ceste D12 „čvor Vrbovec 2 - čvor Farkaševac“, dužine 10,6 kilometara, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 349 milijuna kuna (bez PDV-a).

Od Bjelovara do Zagreba 15 minuta brže

Riječ je o dovršetku izgradnje prve faze brze ceste DC12 koja će u budućnosti prolaziti kroz Bjelovar i Viroviticu te završiti na mađarskoj granici u Terezinom Polju.

Radovi na toj dionici započeli su prije 10 godina, a njenim završetkom Hrvatske autoceste zatvaraju i okončavaju projekt započet još u vrijeme recesije i velikog pada građevinskih djelatnosti te omogućuju prometnu revitalizaciju bilogorskog i podravskog kraja - istaknuto je na svečanosti.

Realizacija u najkraćem roku

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković očekuje da će se brza cesta prema Bjelovaru, potom i Virovitici, nastavati graditi i prije kraja godine.

- Ishođena je građevinska dozvola za prvih pet kilometara prema Bjelovaru, a novac osiguran u državnom proračunu. Otvara se javni natječaj za dionicu prema Bjelovaru. Svi znate da je SDP-ova Vlada, nažalost, bila usporila cestogradnju. Rješavamo „zaostatke“ jedan po jedan“

Jandroković: Od Bjelovara do ZG 15 minuta brže

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, inače rođeni Bjelovarčanin, očekuje da će se putovanje između Bjelovara i Zagreba skratiti za 15 minuta.

- Ova je cesta vrlo važna za gospodarski razvoj Grada Bjelovara, a u budućnosti i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, pa sve do Virovitice i mađarske granice, jer su upravo ovi krajevi bili u prometno nepovoljnijoj poziciji nego neki drugi. Ali, nastavlja se s gradnjom brze ceste!

A A A