U utorak 03.10.2017. održalo se Stepinčevo; svečano misno slavlje povodom 18.godišnjice Župe Blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici.

Župa nosi naziv po budućem svecu, po osobi koja se odlučno suprotstavila totalitarističkom režimu te na koncu položila svoj život u obrani vlastitih ideala te položaja Hrvata i katolika u nenaklonjenom im društvu tadašnje države. Blaženi  Alojzije Stepinac time je zadužio hrvatski narod da svi zajedno nastavimo  slijediti njegov put te se po njegovom zagovoru nastavimo boriti za to da vjernici Trnjanske Savice konačno dočekaju ono što već dugi niz godina snivaju – vlastitu župnu crkvu!

HDZ Trnje ima čast da aktivno svakodnevno sudjeluje u svim aktivnostima Župe pa tako i u ovoj podršci oko izgradnje crkve.

Nekoliko dana prije same svečanosti, prema inicijativi  MO Trnjanska Savica kojim po prvi puta u povijesti predsjeda HDZ, na sjednici VGČ Trnje izglasan je prijedlog da se trećina parcele nasuprot parku u predstojećim izmjenama i dopunama GUPa proglasi zonom D8 – zonom za gradnju isključivo vjerskog sadržaja.

HDZ se od uvijek zalagala za demokršćanske vrijednosti te će u skladu s tim i ovoga puta učiniti sve kako bi ova inicijativa uspjela, kako bi se župna crkva bl. Alojzija Stepinca izgradila i time oplemenila i poboljšala život sugrađana, vjernika Trnjanske Savice.