Nakon što je dan prije sudjelovao na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju (Primorsko-goranska županija), predsjednik HDZ-a i Vlade RH je petak ujutro, prije povratka u Zagreb i Banske dvore, iskoristio za posjet svjetskoj kulturnoj atrakciji otvorenoj 2016. godine - Muzeju Apoksiomena.

Nije skrivao oduševljenje

U pratnji ministra turizma i člana Središnjeg odbora HDZ-a Garija Cappellija, inače dugogodišnjeg gradonačelnika Malog Lošinja, te nove gradonačelnice Ane Kučić, također članice naše stranke, predsjednik Plenković nije skrivao oduševljenje arhitektonskim  konceptom Muzeja i očuvanošću same skulpture Apoksiomena, izvađene iz mora blizu Lošinja, koja je prerasla u simbol i zaštitni znak toga kvarnerskog otoka.

- Čestitam gradonačelnici Ani Kučić i bivšem gradonačelniku Cappelliju na prekrasnom muzeju! Ovo je velika dodana vrijednost našoj kulturnoj baštini i turističkoj ponudi cijele Lijepe Naše - kazao je Plenković, odajući priznanje restauratorima i svima koji su zaslužni što je ova dvije tisuće godine stara skulptura postala velika vrijednost hrvatskog turizma.

S građanima na glavnom trgu

Nakon obilaska Muzeja, Plenković se prošetao središtem Malog Lošinja te na glavnome gradskom trgu susreo s mnogobrojnim građanima. Naravno, kakav je već njegov dobri običaj, našlo se vremena i za radnu kavu s članovima naše stranke, predvođenima predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Malog Lošinja Antom Nedićem.

HDZ je zajedno s partnerima na lokalnim izborima u svibnju ove godine u Malom Lošinju osvojio četvrti (!) mandat zaredom, što jasno svjedoči o kvalitetnom radu naših gradskih uprava. Mali Lošinj uistinu je kvarnerska utvrda naše stranke!